SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Na sjednici Gradskoga poglavarstva predstavljen je prijedlog proračuna Grada za sljedeću 2006. godinu. Proračun koji je predstavljen Gradskom poglavarstvu iznosi oko 62 milijuna kuna. Kako nas je izvjestila tajnica Grada Nataša Poparić 8 milijuna kuna proračunskih sredstava predviđeno je za Javnu upravu i administraciju.
Upravni odjel komunalnih djelatnosti ovom preraspodjelom sredstava dobio bi nešto manje od 11 milijuna kuna, a sredstva su namjenjena postavljanju javne rasvjete, izgradnji nogostupa i asfaltiranju cesta.
Najveći dio proračunskoga kolača pripasti će Upravnom odjelu za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj. Tom odjelu namjenjeno je nešto manje od 28 milijuna kuna, a sredstva će se namjeniti aktivnostima promicanja poduzetništva, otplatama kredita ali i realizaciji određenih projekata Gradskog poglavarstva.
Upravnom odjelu za društvene djelatnosti namijenjeno je 16 milijuna kuna, pod odjelom društvenih djelatnosti su podsjetimo predškolski odgoj, kultura, šport, školstvo i socijalna skrb. Tajnica Grada najavila je i početak realizacije projekta stambenog zbrinjavanja u gradu za 18 obitelji koji su potpisali ugovore sa predhodnom vlasti

10.12.05