Utorak, 22.12.2009.

ODABERITE JOŠ DANAS - BUDITE MARIOV DOBRI ANĐEO!

Mario Efendić je mladić iz Sinja koji je prije dvije godine u nezgodi slomio vrat i ostao nepokretan. Snažnog duha, vedre naravi i britkog uma hrabro se bori sa svojim stanjem u kojem trpi i velike bolove. Nadu u poboljšanje stanja i ozdravljenje daje mu operacija u Pekingu u Kini. Za operaciju je potrebno prikupiti oko 250.000,00 kuna a za put i boravak u Pekingu još oko 200 000,00 kuna, a to obitelj Efendić ne može sama. Potrebna joj je naša pomoć stoga se i naša udruga "Studenti Cetinske krajine" ( www.usck.hr )uključila u prikupljanje sredstava.
Stoga naša udruga organizira Božićni tulunm studenata Cetinske krajine 23. prosinca 2009. s početkom u 21h u clubu Gajo a sav prihod od ulaznica namijenjen je liječnju Marija Efendića. Cijena ulaznice je simboličnih 10 kuna. Na tulumu Vas očekue niz iznenađenja i promotivne cijene( votka mix 10kn, karlovačko 10 kn, etc) Stoga Vas ovim putem pozivamo da dođete na ovaj tulum da se dobro zabavite i što je najvažnije da podržite ovu plemenitu akciju.
HUMANOST JE DJELOVANJE. DJELOVANJE JE ODABIR.
ODABERITE JOŠ DANAS - BUDITE MARIOV DOBRI ANĐEO!
Također svi koji žele pomoći mogu uplatiti novčana sredstva na račun
udruge 2360000-1101874154, s naznakom ZA HUMANITARNU AKCIJU.

Državne ceste na području Cetinskog kraja su čiste i promet se njima odvija nesmetano

Državne ceste na području Cetinskog kraja su čiste i promet se njima odvija nesmetano. Novog snijega ima iznad Trilja, predio Kamenskog i Tijarice. Djelatnici zimske službe sinjske Nadcestarije tretiraju lokalne ceste i pristupne puteve prema zaseocima na Kamenskom, Tijarici, Biteliću, prema Vučipolju, Dabru i naseljima oko brane Peruča. Jutros se čistila i cesta prema Lučanima, no zbog kvara na jednom od kamiona nije u cjelosti očišćena.
Ulice u užem dijelu Sinja još su pod snijegom kao i parkirališa. Direktorica poduzeća za parking „Kamičak“ kaže kako se nada da će do kraja dana biti očišćena.                                             

Na natječaj Dalmatinke Nove d.d. u stečaju za prodaju nekretnina i zaliha nije stigla niti jedna ponuda

Na natječaj Dalmatinke Nove d.d. u stečaju za prodaju nekretnina i zaliha nije stigla niti jedna ponuda. Natječaj će biti ponovljen nakon novogodišnjih blagdana. Očekuje se da će biti prijavljenih. Otvaranje ponuda bit će  28. siječnja u 13  sati.

Igor Vidalina novi tajnik Grada Sinja

Od 01. siječnja 2010. godine tajnik Grada Sinja umjesto Nataše Poparić koja je dala ostavku  biti će Igor Vidalina, diplomirani pravni, inače djelatnik Gradske uprave.

Izišao prvi broj Sinjskih novina

Izišao je prvi broj Sinjskih novina. Prvo prigodno izdanje podijeljeno je jučer vijećnicima na sjednici, a danas i po kafićama i Ustanovama u gradu. Vlasnik i izdavač novina je Grad Sinj, a glavni urednik Vito Perić.

Održana 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Danas 21. prosinca 2009. godine (ponedjeljak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održana je 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:
1. Grad Sinj će potpisati Ugovor o načinu i uvjetima sufinanciranja programa kojeg za potrebe Grada realizira dječji vrtić «Čarobni pianino» Split sa rokom važenja do 31.12.2010. godine uz dodatak Ugovoru, da će se nakon ishođenja svih potrebnih dozvola, rok produžiti na 5 godina ,
2. Većinom glasova prihvaćen je Proračun Grada Sinja za 2010. godinu,
3. Većinom glasova prihvaćen je Plan razvojnih programa za razdoblje 2010.-2012.,
4. Većinom glasova donesena je Odluka o izvršenju Proračuna Grada Sinja za 2010. godinu,
5. Jednoglasno je prihvaćen Prijedlog za pokretanje postupka donošenja novog Poslovnika o radu Gradskog vijeća Grada Sinja,
6. Jednoglasno je prihvaćen Nacrt Poslovnika o radu Gradskog vijeća Grada Sinja i otvaranju javne rasprave,
7. Jednoglasno su usvojen prijedlog Analize stanja sustava zaštite i spašavanja na području Grada Sinja, i Smjernice za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja na području Grada Sinja u 2010. godinu,
8. Jednoglasno je prihvaćen Zaključak o osnivanju prava građenja na čestici zemljišta 177/187 Z.U. 1538, K.O. Turjaci za potrebe izgradnje TS 110/20 (10) KV Kukuzovac. 

PROSLAVA BOŽIĆA - 2009.

BOŽIĆNO ISPOVIJEDANJE U SVETIŠTU 
- Od 20. do 23. prosinca:  6,30–12,00 i 16,00 do 18,30 sati.
- 23. prosinca:ISPOVIJED ZA MLADE (18–20 sati).
- 24. prosinca:6,30–12,00 i 15,00 do 18,30 sati. 
- Božić, 25. prosinca–NEMA ISPOVIJEDANJA!
 
RASPORED DOGAĐANJA
• 23. prosinca (srijeda)-Božićna ispovijed za mlade (od 18 do 20 sati)
• 24. prosinca/ Badnji dan-Sv. misa polnoćka (24 sata)
• 25. prosinca (petak)-SVETKOVINA BOŽIĆA (sv. mise: 7, 8, 9, 10, 11.30 i 18 sati)
• 26. prosinca-Božićni glazbeno - scenski igrokaz Dječjega zbora (18 sati)
• 27. prosinca-Svetkovina Svete Obitelji (Glavice – proslava sv. Ivana u 10 sati)
• 28. prosinca-Početak blagoslova obitelji (od 9 sati)
• 31. prosinca-Misa zahvalnica / Stara Godina (9 sati)
• 1. siječnja (petak)-Misa zaziva Duha Svetoga / Nova Godina (9 sati)
• 6. siječnja (srijeda)-Svetkovina Bogojavljenja–Tri Kralja (9 sati)
• 10. siječnja (nedjelja)-Krštenje Isusovo, završetak božićnog vremena!
IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje, a mjestimice pada i vrlo jaka kiša te se voda zadržava na kolniku. Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A 1 od čvora Bosiljevo do tunela Mala Kapela, te na A 6 Rijeka-Zagreb između Oštrovice i čvora Vrata, a zbog magle vozi se usporeno od Oštrovice do tunela Tuhobić (A 6) te na Istarskom ipsilonu (B 9) između čvorova Umag i Pula. Vozače upozoravamo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama....