Subota, 22.12.2007.

STANJE I PROHODNOST CESTA

Od 17,15 sati, zbog teške prometne nesreće kod tunela Hrasten na autocesti A 6, Rijeka-Zagreb, za sav promet zatvorena je dionica od čvora Delnice do čvora Oštrovica. Obilazak je starom cestom preko Gornjeg Jelenja. Na većini cesta promet je pojačan. Na autocesti A 3, Bregana-Lipovac, promet je pojačan u smjeru Lipovca. Zbog radova na mostu Sava, na Zagrebačkoj obilaznici (A 3), između čvorova Ivanja Reka i Kosnica, kolona vozila duga je 5-7 km u smjeru naplate Ivanja Reka. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na cestama u unutrašnjosti, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Zabrana prometa za kamionime s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, zbog zimskih uvjeta, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu, važi na državnoj cesti D 42 Saborsko-Poljanak-Selište, dok županijskom cestom žC Bjelopolje-Donji Lapac smiju prometovati samo osobna vozila. - zbog sanacije klizišta u mjestu Podaca na Jadranskoj magistrali (D 8) zabranjen je promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Za teretna vozila obilazak je Makarska-Ravča-Vrgorac-Mali Prolog-Ploče i obrnuto, dok ostala vozila na tom mjestu prometuju naizmjence. - zbog radova na mostu Sava, na Zagrebačkoj obilaznici (A 3), između čvorova Ivanja Reka i Kosnica, prometuje se sjevernim kolničkim trakom, dvosmjerno. Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na Badnjak od 15 do 23 sata, te u srijedu na blagdan Sv. Stjepana od 14 do 23 sata. Zabrana će važiti na svim važnijim državnim cestama. (Na Ličkoj magistrali D1 nema

ISPRIKA

Ispričavamo se cijenjenim posjetiteljim naših stranica zbog problema prilom otvaranja pojedinih dijelova. Problem je na glavnom serveru i tijekom narednih 72 sata bit će otklonjen.

OBAVIJEST

Udruga "Studenti Cetinske krajine"-Zagreb, 22. prosinca 2007.godine na Sinjskoj pijaci ispred crkve čudotvorne Gospe Sinjske prodavat će majice i privjeske sa simbolima udruge, a svi prihodi od prodaje ovih materijala namijeni su za kupnju nastavnog materijala područnom odijeljenju Centra Juraj Bonaći u Sinju.
Ova je druga faza prikupljanja sredstava za Centar Juraj Bonaći, prva faza prikupljanja sredstava koja je još u tijeku je prikupljanje sredstava među samim studentima koji su se dosada odazvali velikom broju.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA VRLIKE

Na jučerašnjoj sjednici Gradsko vijeće Grada Vrlike prihvatilo je Proračun za 2008. godinu, koji je u odnosu na ovogodišnji veći za oko 11 %. U idućoj godini vrličko poglavarstvo raspolagat će s 14 milijuna i 750 tisuća kuna.
Najviše novca u proračun dolazi iz poreza na dohodak - oko 4 milijuna, što je u odnosu na ovu godinu za milijun kuna više. Taj podatak govori da je u Vrlici gospodarstvo u uzlaznoj putanji, kazao nam je gradonačelnik Ivan čorić.
Vrličani i u idućoj godini računaju na donacije od države i rentu za HE Peruča. Prema riječima gradonačelnika čorića, za iduću godinu u Vrlici su planirani novi programi koji će biti financirani iz gradskoga proračuna, a veći dio novca namijenjen je rješavanju dokumentacije za kandidiranje u pristupne fondove.

SJEDNIćA OPćINSKOG VIJEćA HRVACA

Vijećnici općine Hrvace na današnjoj sjednici jednoglasno su prihvatili Prijedlog Proračuna za 2008. godinu, u iznosu od 13 milijuna i 290 tisuća kuna. Najviše sredstava u Proračun slit će se iz poreza i prireza na dohodak, oko 5 milijuna, a najviše proračunskih sredstava u idućoj godini izdvojit će se za projekt industrijske zone Vukove stine.

SJEDNIćA OPćINSKOG VIJEćA OTOKA

Općinsko vijeće Otoka prihvatilo je Proračun za 2008. godinu, koji će iznositi 9 milijuna i 335 tisuća kuna. U općinsku blagajnu najviše će se sliti od poreza i prireza na dohodak, ukupno 4 milijuna i 200 tisuća kuna, te od naknada za korištenje prostora elektrana - 2 milijuna i 250 tisuća kuna.
Najviše novca u idućoj godini Otočani će izdvojiti za održavanje komunalne infrastrukture i razvoj. Planira se i nadogradnja zdravstvene ambulante, za što je već dobivena građevinska dozvola. U novoizgrađenom dijelu zgrade bit će prostorije Područne Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca iz Sinja. Naredne godine Otok će dovršiti započetu izgradnju športskog centra Gola brda, a očekuje se i rekonstrukcija planinarskog doma u Koritima.

OBAVIJEST

Podsjećamo da će u Palači Tripalo do nedjelje biti otvorena humanitarna prodajna izložba slika i umjetnina Udruge tjelesnih invalida grada Sinja za koju su slike i umjetnine darovali umjetnici iz Cetinskog kraja i šire. Novac od prodaje namijenjen je kupnji pomagala za osobe s invaliditetom. Izložba se može razgledati od 9 do 13 i od 17 do 19 sati.

IZLOžBA

U Galeriji Galiotović otvorena je izložba fotografija Foto - video udruge Sinj na kojoj je prikazano više od stotinu fotografija na temu «Sinjske zanimljivosti».

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području Policijske postaje Sinj postavljeni su na D-60 (Brnaze-Ugljane).
Sutra ujutro bit će na D60 ( od Brnaza do Ugljana), a poslijepodne na D220 od Trilja do Gornje Tijarice i na D60 od Brnaza do Ugljana.
U noći sa subote na nedjelju uređaji za mjerenje brzine kretanja bit će na D1 (Dicmo-Sinj).
U nedjelju će biti raspoređeni: ujutro na D1 (Sinj-Dicmo, Sinj-Potravlje), a poslijepodne na D-220 (Trilj-Gornja Tijarica) i D60 (Brnaze-Ugljane). U noći će biti na D60, od Brnaza do Trilja.

SPORT

U sinjskoj športskoj dvorani jučer su igrane utakmice pretkola 26. Božićno-novogodišnjeg turnira Sinj 2007.
Samba Hrvace - Veterani Tekstilca odigrali su 4 : 5
Kadeti i Bajkarsi 7 : 0,
Udruga Zagvožđana - Zabava počinje 3 : 1.
Turnir se nastavlja sutra, a prva utakmica igra se u 19,00 sati.