Četvrtak, 22.12.2005.

USVOJEN PRORAčUN GRADA ZA 2006. GODINU

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća sa 11 glasova za i 8 glasova protiv izglasan je proračun grada Sinja za 2006 godinu. Oprbeni vijećnici HDZ-a i HKDU-a nisu glasovali za predloženi proračun Gradskog poglavarstva.
Ni sedam oporbenih vijećnika Hrvatske demokratske zajednice nije podržalo prijedlog Proračuna za sljedeću godinu. Predsjednik sinjskog HDZ-a Damir Talaja ističe kako ostaju pri mišljenju da se Proračun za 2006. godinu u prihodovnoj strani neće ostvariti.

OBAVIJESTI IZ SVETIšTA GOSPE SINJSKE

Ispovjed u crkvi Gospe Sinjske vrši se svki dana od 8 do 12 sati i poslijepodne od 16 do 20 sati. Ispovjed za mlade sinjske župe biti će u sutra u petak od 18 do 20 sati. Prema riječima Gvardijana ispovijed će trajati do subote na Badnjak do 19 sati. Prije, za vrijeme i poslije tradicionalne mise polnoćke neće moći ispovjediti.

Na blagdan Božića mise u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske održavati će se po nedjeljnom rasporedu, a Svečanu svetu misu od 10 sati prenositi će i Radio sinj.
U ponedjeljak, preko svete mise, župni zbor je pripremio i zanimljivu priredbu na temu Božića.

Od ponedjeljka, 26. prosinca, počinje i blagoslov obitelji kuća i stanova. Svećenike treba dočekati lijepo, dostojanstveno i s radošću ističe Gvardijan svetišta.
Raspored blagoslova vjernici će moći pročitati u novom župnom listiću, a biti će informirani i putem Radio Sinja.

PODJELA POKON PAKETA JOš SUTRA

U Crvenom križu i danas se vrši podjela božićnih poklon paketa za civilne invalide koji su članovi Udruge tjelesnih invalida, primateljima pomoći za uzdržavanje i umirovljenicima sa područja Grada. Podjela paketa, kako nas je informirao Ante Omrčen, vršit će se danas do 18 sati te sutra do podne.

Još nešto božićnih paketa koje primateljima pomoći za uzdržavanje daruje općina Otok ostalo je nepodjeljeno stoga iz Crvenog križa umoljavaju sve one Otočane koji su na popisu da se jave u Crveni križ sutra do 12 sati.

SPORT

Večeras s početkom u 20 sati u hotelu Alkar održat će se redovita godišnja skupština Atletskog kluba Sinj.

Donosimo rezultate prvih utakmica malonogometnog turnira u Sinju:
šD Branitelj i MNK šare igrali su 7:0, ekipa Svetoga Jakova iz Dicma pobjedila je caffe bar Grand iz Sinja rezultatom 1:0., dok je MNK Grass iz Turjaka poražen od MNK Torcide iz Otoka rezultatom 0:3.

U večerašnjim utakmicama sastaju se od 19 i 30 Caffe Bar Westa Point i Cafe Bar Dovita Sinj, od 20,20 šošo i Građenice iz Dugopolja dok od 21 10 igraju Markulin Bus iz Hrvaca i Izvor čikole iz Splita.

Večeras se igraju i utakmice Triljskoga malonogometnog turnira. Utakmice počinju u 18 i 30 kada se sastaju CB Venecija i West point, od 19 30 najavljena je utakmica CB Agnus iz Splita i Torcide Otok. Posljednji susret je od 20 i 30 kada se sasataju caffe Bar Medo i CB Roda

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas djelomično sunčano vrijeme. Temperatura zraka između 6 i 11 stupnjeva Celzijevih.