Petak, 22.11.2019.

Sutra novo ‘Sinjanje’ Hit radija


Sutra, 23. studenog od 13 sati i 15 minuta u programu Hit radija bit će emitirano novo ‘Sinjanje’.
Podsjećamo, i prošlo ‘Sinjanje’ iznjedrilo je tri pobjednice – Ana Ivandić pogodila je riječ ‘boršin’, Marija Librenjak ‘grotulja’, a Anđelka Kažimir pogodila je da je treća zagonetna riječ ‘trovile’. U finalu emisije najviše sreće imala je Ana Ivandić koja je tako osvojila nagradu sponzora emisije Muzeja Sinjske alke – šalicu s motivom Gospe Sinjske i knjigom ‘Sinjska alka’.
U sutrašnjem ‘Sinjanju’ pobjednika ili pobjednicu nagrađuje Galerija Sikirica i to s medaljonom – replika Velikog štita vojvode alkarskog, djelo autora Stipe Sikirice, te monografijom Galerije Sikirica.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava pojačanih aktivnosti u prometu tijekom nadolazećeg vikenda

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske obavijestili su kako će i ovoga vikenda provoditi pojačane aktivnosti u prometu.
Na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske će se tijekom nadolazećeg vikenda, a posebno u večernjim i noćnim satima tijekom petka i subote, provoditi pojačane aktivnosti u prometu, kojima će se posebno zahvaćati prekršaji upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prekoračenja brzine, ali i ostali prekršaji povezani s prometnim nesrećama s najtežim posljedicama kao što su korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, nekorištenje sigurnosnih pojaseva za vrijeme vožnje i kaciga na mopedima i motociklima, te upravljanje neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilima.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nastup Gradske glazbe Sinj povodom blagdana svete Cecilije


Danas je blagdna svete Cecilije, koja se slavi i kao zaštitnica glazbe i glazbara. Proslavu blagdana Gradska glazba Sinj obilježiti će danas od 17 sati i 30 minuta promenadnim koncertom ulicama grada te nastupom na Sinjskoj pijaci.
Uoči nastupa, kod centralnog križa na groblju Sv. Frane, članovi Gradske glazbe Sinj polaganjem vijenca i paljenjem svijeće, prisjetiti će se svih umrlih članova Gradske glazbe Sinj, kao i svih zaljubljenika u glazbu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR