Utorak, 22.11.2011.

Zlatni miš za rođendan!

Hrvatska udruga radija i novina (HURIN) proglasila je 'Feratu' portalom godine i dodijelila joj nagradu 'Zlatni miš'!
HURIN okuplja više od 150 radio postaja i novina iz svih krajeva Hrvatske.
Svake godine HURIN provodi natječaj za najbolja novinarska dostignuća godine i portal godine.
Ovogodišnja nagrada za portal godine popularno nazvana 'Zlatni miš' pripala je sinjskom dnevnom portalu Ferata.
Ferata danas, 22. studenoga, slavi i prvu godišnjicu svog djelovanja u dnevnom izdanju.
Ovom prilikom Uredništvo Ferate zahvaljuje vrijednim suradnicima i čitateljima koji su najzaslužniji za to što se Ferata održala na šinama i nastavlja voziti osnažena 'Zlatnim mišem'. 

IZVOR: WWW.FERATA.HR

General u petak na slobodiGeneral Mirko Norac u petak 25. studenoga izlazi na slobodu. Ovu očekivanu vijest za Feratu i Hit radio potvrdio je generalov odvjetnik Vlatko Nuić.
Riječ je o odluci Povjerenstva za uvjetni dopust Ministarstva pravosuđa, iz rujna ove godine.
Podsjetimo, prošle godine Mirku Norcu su kazne zatvora za 'Gospić' i 'Medački džep' objedinjene u jedinstvenu kaznu od 15 godina.
Budući da je Mirko Norac u zatvoru proveo više od 10 godina stvoreni su zakonski preduvjeti za njegovo prijevremeno puštanje na slobodu. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Priopćenje za javnost gradonačelnika grada Sinja Ivice Glavana u kojem se isti očituje na izjavu predsjednice Vlade Republike Hrvatske gđe. Jadranke Kosor izrečenu u središnjem dnevniku HRT-a dana 16.11.2011. godine

Poštovani, ponukan izjavom predsjednice Vlade Republike Hrvatske gđe. Jadranke Kosor izrečenom u središnjem dnevniku HRT-a dana 16.11.2011. godine, kada je međuostalim komentirajući štrajk glađu zaposlenika tvrtke Autoprijevoz Sinj d.o.o. (koji su se na taj čin odlučili zbog uručenih im otkaza o radu) kazala da je po njenim informacijama za nepravilnosti u postupku privatizacije tvrtke „Autoprijevoz“ Sinj d.o.o. odgovoran Grad Sinj, koji s tvrtkom Promet Makarska nije uspostavio partnerski odnos, radi objektivnog informiranja javnosti i otklanja eventualnih nedoumica kod naših sugrađana, ističem slijedeće:
IZVOR: URED GRADA SINJA
...

Natječaj za sufinanciranje premije osiguranja u poljoprivredi na području grada Sinja za 2011. godinu

Gradonačelnik Grada Sinja raspisao je, dana 18.11.2011.godine, Natječaj za sufinanciranje premije osiguranja u poljoprivredi na području grada Sinja za 2011. godinu.
Obavijest o raspisivanju objavljena je u dnevnom listu "Slobodna Dalmacija", a Natječaj je u cijelosti objavljen na oglasnoj ploči Grada Sinja i službenoj internetskoj stranici Grada Sinja.
IZVOR: GRAD SINJ

'Semafor' otvara novi poligonAuto škola 'Semafor' Sinj danas otvara novi suvremeni poligon za obuku budućih vozača.
Poligon se nalazi u Brnazama, a njegovom izgradnjom će budućim polaznicima biti lakše ovladati tehnikom vožnje. Na poligonu se planira i besplatna obuka djece za vozače bicikla, kao i mnoge druge aktivnosti vezane uz vještinu vožnje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obnovljena inicijativa UHBDDR-a

Udruge proistekle iz Domovinskog rata uputile su Gradskom vijeću i gradonačelniku Sinja Ivici Glavanu obnovu inicijative UHBDDR-a koji traži da se jedna od ulica u Sinju nazove Vukovarskom ulicom.
Inicijativi se pridružilo još osam braniteljskih udruga te civilne udruge UTIS i Četiri plus. Potpisnici inicijative smatraju neprimjerenim da ni nakon 20 godina od tragedije Vukovara usljed velikosrpske agresije u Sinju nema Vukovarske ulice, a Vukovar su branili i heroji našega kraja Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić, kao i branitelji iz cijele Hrvatske.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Liga Cetinske krajine 2011/2012; utakmice 8. kola, igrano u nedjelju, 21. studenog U-11 (2001., 2002. god.)
Rezultati:
GLAVICE - ČAPORICE 1   1-4 (1-2)
ADRIATIK - ČAPORICE 2  2-2 (1-1)
OSK OTOK - BRNAZE      1-0 (0-0)

Tablica:
1. ČAPORICE 1 
2. GLAVICE             
3. BRNAZE              
4.OSK-OTOK           
5. ADRIATIK            
6. ČAPORICE 2      
Strijelci - 15 golova: Marasović Rocco Ivan (Čaporice 1); 13 golova: Šipić Ivan (Čaporice 1 ); 6 golova: Modrić Bruno (Glavice ); 5 golova: Jagnjić Ivan (Brnaze), Žegović Vicko (Adriatik).

U-9 (2003.,2004. god.)
Rezultati:
BRNAZE - ČAPORICE 2   3 - 0   (2- 0)
ČAPORICE 1 - JUNAK 2   2 - 1   (1-1)
OSK OTOK - JUNAK 1     1 - 5   (1-0)
ADRIATIK - GLAVICE      8 - 0   (4-0)

Tablica:
1. ADRIATIK  
2. JUNAK 1            
3. ČAPORICE 2
4. OSK OTOK         
5. GLAVICE            
6. BRNAZE             
7. ČAPORICE 1       
8. JUNAK 2 
Strijelci - 13 golova: Bašić Luka(Osk - Otok); 10 golova: Vrdoljak Josip-Colo, Kamber Marin (Junak 1), Jenjić Filip (Glavice); 9 golova: Jurčević Ivan (Junak 1); 8 golova: Marasović Karlo (Čaporice 2); 7 golova: Marinović Ivan Osk-Otok), Budimir Marin (Adriatik).
IZVOR: WWW.FERATA.HR