Ponedjeljak, 22.11.2010.

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, zaključio Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK , s tvrtkom Pirson Montaža d.o.o., Klis

Nakon što je u mjesecu ožujku  2010. godine između Grada Sinja i tvrtke Pirson Montaža d.o.o., Klis zaključen Predugovor o kupoprodaji nekretnine, dana 22. studenoga 2010.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan,  s imenovanom  tvrtkom zaključio je i Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK....

"Ferata" vozi svaki dan

Od danas, 22. studenoga 2010. godine, on line je novi sinjski portal "Ferata".

Obavijest

Danas, 22. studenoga,  počinje isplata doplatka za djecu za listopad 2010. objavio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

NATJEČAJ ZA UČENIČKE LITERARNE RADOVE NA TEMU: ''TOLERANCIJA I NENASILNA KOMUNIKACIJA' '

Povodom Međunarodnog dana tolerancije 16. studenog, Međunarodnog dana prevencije nasilja nad djecom 19. studenog i Međunarodnog dana dječjih prava 20. studenog Udruga Srma otvara NATJEČAJ ZA UČENIČKE LITERARNE RADOVE
NA TEMU: ''TOLERANCIJA I NENASILNA KOMUNIKACIJA' ' i to u 3 kategorije:
1.tolerancija i nenasilna komunikacija u obitelji
2.tolerancija i nenasilna komunikacija u školi
3.tolerancija i nenasilna komunikacija među prijateljima / u društvu
...

Obavijest

Grad Vrlika pozvao je vlasnike i posjednike obiteljskih i poslovnih objekata na preuzimanje pločica sa brojevima za oznaku zgrada za naselja u Vrlici. Pločice se predižu na adresi Trg. Fra. Filipa Grabovca 6 kod Bože Gverića, a naknada za pločicu iznosti 40 kuna.
Iz Vrlike izvješćuju kako pd prvog siječnja sljedeće godine svaka zgrada mora biti označena, jer se ukidaju adrese sa bb i 00.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest

Socijal demokratski forum žena SDP-a Sinj organizira predavanje o edukaciji i prevenciji raka dojke s  ultrazvučnim pregledom dojki.
Akcija će se održati u srijedu, 24. studenog, u prostorijama sinjskog SDP-a, od 16,00 sati. Žene zainteresirane za pregled mogu se upisati pozivom na broj telefona 821 – 121, od 10,00 do 12,00 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest

Međunarodni dan borbe nasilja nad ženama obilježava se 25. studenoga. Povjerenstvo za  ravnopravnost spolova Grada Sinja organizira okrugli stol na temu: „Provođenje Protokola o postupanju u slučaju nasilja nad ženama“. Okruglom stolu nazočiti će predstavnici nadležnih tijela i drugih čimbenika koji sudjeluju u otkrivanju i suzbijanju nasilja te pružanju pomoći i zaštite osobama izloženim nasilju u obitelji. Osnovni cilj okruglog stola je da se o žrtvama glasno progovara, a društvo osvještava o postojanju nasilja nad ženama, te da ga isto počne osuđivati i postane osjetljivo na potrebe žrtava nasilja.  Okrugli stol će se održati u Gradskoj vijećnici Sinja u petak u 10 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Od jučerašnjih rezultata izdvajamo pobjedu Glavica nad GOŠK-om 2.0, te uspjeh odbojkašica Sinja u Zadru gdje su s 3:2 pobijedile domaćeg Donata.

7. kolo 2. HRL Jug, RK Kamičak-Trogir 29:29.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima od kiše u većem dijelu zemlje, te zbog odrona duž Jadranske magistrale (D 8) i na cestama u gorju.

Zbog radova na dionici autoceste A1 između čvorova Sveti Rok- Maslenica, kroz tunel Krpani prometuje se jednom cijevi dvosmjerno, a zabrana je prolaza izvanrednim prijevozima čija je širina veća od 3,40m. Obilazak je državnim cestama od čvora Sveti Rok do čvora Maslenica.

Na Jadranskoj magistrali (D 8) na Šibenskom mostu i na dionici Kaštel Stari-čvor Plano, prometuje se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK