Subota, 22.11.2008.

KRONIKA 92

U prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 9,30 sati u Sinju na D 1, šest je osoba zadobilo najvjerojatnije lakše tjelesne ozljede. Svi su ozljeđeni upućeni na liječničku obradu u KBC Split. Prometnu nesreću je izazvao 67-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom marke Suzuki, splitskih registracijskih oznaka. On je u vožnji udario najprije u vozilo opel astra, a nakon 500-tinjak metara i u škodu. Zbog očevida promet je bio otežan, te se odvijao uz fizičku regulaciju do 10 sati i 50 minuta. Vozač koji je skrivio nesreću nije bio pod utjecajem alkohola.

NA KAMENSKOM I U VRLICI 15 CM SNIJEGA

Jutros je pao prvi snijeg u Cetinskom kraju ove sezone, koji je izazvao probleme u prometu. Najviše snijega, čak do 15 centimetara, bilo je na Kamenskom i Vrlici gdje je već od 4 ujutro intervenirala sinjska Nadcestarija. Sa šest raspoloživih ekipa zimska služba je posipala ceste prema Maovicama, Zelovu, Sutini i čačvini, a čistila se i državna cesta D 219 prema Vagnju.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području Policijske postaje Sinj postavljeni su na D220, od Trilja do Tijarice.
Sutra ujutro će biti na D220, Tijarica-Kamensko, a poslijepodne na D60, od Brnaza do Ugljana.
Radari su postavljeni i na D 1 od Bilica do Dugopolja.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina i večeras je novi nastavak filma o tajnom agentu 007-Jamesu Bondu-"Zrno utjehe". Početak je u 19 sati i 30 minuta.

SPORT

Alkar večeras u 18,00 sati u dvorani Gospino polje u Dubrovniku igra utakmicu 7. kola A 1 lige s Dubrovnikom.

Sutra, 23. studenoga, se igraju utakmice A 2 košarkaške lige. Triljska Cetine u 18 sati dočekuje Voštarnicu iz Zadra.

14. kolo 2. HNL: Moslavina - Junak 0:2

14. kolo 3. HNL: Hrvace - GOšK KG 4:1, Dugopolje - Jadran LP 3:0

Susret 4. HNL jug Vinjani-Osk igra se danas, a Glavice i Gusar igraju sutra, 23. studenoga, u 13.30 sati.

županijsko nogometno natjecanje, kao i liga malog nogometa Sinj igrat će se također sutra, 23. studenoga.

Sinjski Kamičak večeras u 19,00 sati igra u Sinju s Biogradom, a 18 sati se sastaju Cetinka i Hrvatski dragovoljac. žRK Sinj sutra, 23. studenoga, u 16,30 igra u Splitu gdje mu je domaćin Orkan iz Dugog rata.

Odbojkašice Sinja sutra, 23. studenoga, u 14 sati u natjecanju 1B lige u dvorani Oš Marka Marulića dočekuju ekipu župe Dubrovačke.

Na igralištu vojarne Kula igraju se međusobni susreti generacija Ragbi kluba Sinj, povodom proslave 30 godina postojanja i uspješnog djelovanja ovog sinjskog kluba. Nakon utakmica dodijelit će se nagrade najboljim igračima u ovoj sezoni, a svečanosti će nazočiti predstavnici Ragbi saveza Hrvatske, županije i Grada Sinja.