Četvrtak, 22.11.2007.

BLAGDAN SVETE KATARINE

PROSLAVA SV. KATARINE U LUčANIMA
(nedjelja, 25. 11. 2007.)

Sveta Katarina, djevica i mučenica (Aleksandrija, 310. god.) svečano se slavi u Lučanima, gdje je crkva posvećena njoj u čast.
TRODNEVNICA: četvrtak (22. 11.) u 16 sati - fra Bruno Pezo
petak (23. 11.) u 16 sati - fra Blaž Toplak
subota (24. 11.) u 16 sati - fra Nikica Ajdučić, župnik

SVETKOVINA: u nedjelju, 25. 11. 2007. u 10.30 sati.
Procesiju i svetu misu predvodi fra Bože Vulata, sinjski gvardijan

IZVOR:http://www.gospa-sinjska.htnet.hr

DANAS ćE BITI RIJEšEN KVAR NA GRIJANJU U STš RUđERA BOšKOVIćA

Učenici srednje tehničke škole Ruđera Boškovića iz Sinja danas su ponovno u klupama. Kako doznajemo od ravnatelja Joze Radića problemi sa puknutom cijevi centralnog grijanja zbog čega većina učenika jučer nije sudjelovala na nastavi u jučer u poslijepodnevnim satima su djelomično otklonjeni, a u cijelosti će ističe ravnatelj biti otklonjeni do kraja dana.

BLAGDAN SV. CECILIJE

Danas na blagdan Sv. Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika, članovi Gradske glazbe Sinj položit će vijence pod križem na groblju svetoga Frane za sve umrle glazbare. U 19,30 sati na Trgu kralja Tomislava održat će promenadni koncert, nakon kojega će u svojim prostorijama održati prigodni domjenak na koji su pozvani svi bivši i sadašnji glazbari.

Blagdan Sv. Cecilije obilježiti će i zbor župe Gospe Sinjske pjevanom svetom misom u 18,00 sati. Nakon mise prigodno zajedničko druženje članova zbora nastaviti će se u samostanu

BLAGDAN SVETE KATE

U nedjelju je blagdan Svete Kate, djevice mučenice, koja se posebno slavi u Lučanima. Danas u 16,00 sati počinje trodnevnica, koju će predvoditi fra Bruno Pezo. Drugoga dana trodnevnicu će predvoditi fra Blaž Toplak, a u subotu župnik župe Gospe Sinjske fra Nikica Ajdučić. Svečanu svetu misu u nedjelju, koja će početi u 10,30 sati, predvodit će i propovijedati gvardijan fra Božo Vuleta.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj sutra, 23. studenoga, organizira novu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u svojim prostorijama od 9 do 13 sati. Organizatori pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da daruju krv onima kojima je to najpotrebnije.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 19,30 sati prikazuje se američka akcijska komedija "Gas do daske 2. dio". U glavnim ulogama igraju Jackie Chan, Chris Tucker.

OBAVIJEST

U prodaji su ulaznice za derbi susret 3. HNL jug između Hrvaca i Junaka, koji će se igrati u subotu u Hrvacama. Ulaznice se prodaju u prostorijama Općine Hrvace od 10,00 do 14,00 sati i u CB Dovita u Sinju, od 6,00 do 22,00 sata.
U pripreme za ovaj susret uključio se i Klub navijača Sinjski Maligani koji najavljuje karusel i prijevoz u Hrvace u vlastitoj organizaciji. Klub obavještava sve svoje članove i prijatelje Junaka da će organizirani odlazak u Hrvace biti u subotu u 12,30 sati s Gradskog stadiona.

SPORTPod visokim pokroviteljstvom županije Splitsko-dalmatinske te grada Sinja, a u organizaciji Atletskog kluba Sinj 24.11.2007.god. na prostoru sinjskog Hipodroma održat će se prvenstvo Hrvatske u KROSU, 8 kategorija od najmlađih do seniora i u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Start i cilj trke su u 12,30 sati, a trčat će se na prostoru Hipodroma.

Na ovom natjecanju s predznakom državnog prvenstva i međunarodnog karaktera očekujemo nastup najboljih iz Hrvatske, a ujedno je ovo i izborno natjecanje za prvenstvo Europe u španjolskoj.