Srijeda, 22.11.2006.

šTRAJK U SREDNJIM šKOLAMA

Profesori i djelatnici sinjskih srednjih škola i Gimnazije Dinka šimunovića priključili su se štrajku zaposlenika u hrvatskim srednjim školama u znak prosvjeda niskih plaća. U gimnaziji Dinka šimunovića štrajku su se odazvali svi profesori, u Srednjoj strukovnoj školi Josipa Bana Jelačića odazvalo se oko 80 % profesora a u Tehničkoj industrijskoj školi u štrajku je 88 % profesora.
Ukoliko se ne postigne dogovor s Vladom, štrajk će trajati tri dana. Sutra će im se priključiti zaposlenici u osnovnim školama, a u petak zaposleni u visokom školstvu.
Sindikalci prvenstveno traže da Vlada u iduće tri godine nadoknadi zaostajanje njihovih plaća od 21 posto za plaćama u privredi.
Zaposlenici Franjevačke klasične gimnazije nisu se odazvali pozivu na štrajk.

"MIRISI DJETINJSTVA"

U hotelu Alkar jutros je otvorena tradicionalna manifestacija «Mirisi djetinjstva» 12. Dani predškolskog odgoja županije splitsko-dalmatinske. Organizatori trodnevnog stručno - znanstvenog skupa, koji se održava do petka, su predškolske ustanove Sinja, Imotskog i Vrgorca, a tema je «Kontinuitet odgoja». Za sudionike Skupa organizirana su predavanja, fokus grupe te radionice koje će predvoditi stručnjaci iz područja odgoja i obrazovanja.

JAVNA TRIBINA

Regionalni ured GONG-a iz Zadra večeras u Sinju organizira tribinu pod nazivom «I građani odlučuju», a tema građanskog sata je «Komunalna pitanja u Sinju».
Javna tribina održat će se u gradskoj vijećnici s početkom u 18 sati. Na pitanja građana odgovarat će pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Ivana Majić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, planiranje prostora i razvoj Iva Bilandžić Barać, te direktor Javnog komunalnog poduzeća «Vodovod i čistoća» Damir Tomašević.

BLAGDAN SV. CECILIJE

Danas je blagdan svete Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbara. Tim povodom, u crkvi Gospe sinjske večeras u 18,00 sati održat će se svečana sveta misa koju je predvoditi i propovijedati župnik fra Nikica Ajdučić. Misno slavlje uveličat će župni zbor pod ravnanjem fra Jure župića i časne sestre Jelene Mijić.

AKCIJA FORUMA žENA SDP-a

Poslijepodne će se u prostorijama sinjskog SDP-a, s početkom u 16,00 sati, održati predavanje o važnosti preventive u liječenju raka dojke, te ultrazvučni pregled dojki. Organizatori su Klub žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita i Socijaldemokratski forum žena SDP-a Sinj. Prijave i informacije mogu se dobiti na broj telefona 821-121.

SPORT

Junak je jučer na gradskom stadionu u Sinju rezultatom 7 : 0 pobijedio Primorca iz Stobreča u utakmici pretposljednjeg kola ovog dijela sezone 3 HNL jug.