Ponedjeljak, 22.11.2004.

NOVE ZDRAVSTVENE ISKAZNICE

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje postupno će od nove godine početi uvoditi nove zdravstvene iskaznice...
...

IZGORIO KOMBI ISPRED HOTELA I U ZAGREBU

Zagrebačka policija priopćila je kako je u subotu navečer na parkiralištu hotela"I" u podmetnutom požaru izgorio parkirani kombi ..
...

OTVORENO PRIHVATILIšTE U SPLITU

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je u Splitu prihvatilište za beskućnike i žene žrtve zlostavljanja u obitelji, koje je splitska udruga Most otvorila prije godinu dana.

MANJA NEZAPOSLENOST

U Hrvatskoj je krajem listopada registrirano 307 tisuća i 508 nezaposlenih osoba, to je ukupno 18,1 posto nezaposlenih što je za 2,7 posto više nego u rujnu, a 1,5 posto manje nego lani.

šTRAJK U HT-u?

Hrvatski sindikat telekomunikacija najavio je za 10 prosinca cjelodnevni štrajk i prosvjed u Zagrebu protiv najave T- Ht-a o otpuštanju radnika dok uprava te tvrtke istodobno pozivate sindikate na dijalog.

DARIVANJE KRVI U DICMU

Povodom blagdana Gospe od zdravlja u Dicmi se održava treća ovogodišnj akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju organizira Klub dragovoljnih darivatelja u suradnji s Sinjskim Crvenim križem.Akcija se provodi od 9 do 14 sati u zdravstvenoj ambulanti.

POčELA DERATIZACIJA U SINJU

Na području grada Sinja počela je sustavna preventivna deratizacija prigodom koje će na javnoprometne površine biti postavljeni parafinizirani mamci zatrovani antigoagulatima.Iz Cijana upozoravaju da se mamci ne diraju i ne premještaju. U slučaju trovanja hitno se trba javiti dežurnoj zdravstvenoj ustanovi , a protuotrov je vitamin K-1.

RADOVI NA AUTO-CESTI PREMA šESTANOVCU

Uz državnu cestu D-1 dionica 17 ( Sinj - Klis Grlo) te državnu cestu D-62, dionica 1 ...
...

BOJNO GAđANJE POSTROJBI HV U VRLICI

U cilju pridržavanja mjera sigurnosti pri provedbi obučnih aktivnosti u postrojbama RH, ministarstvo obrane glavnog stožera oružanih snaga hrvatske izvjestilo je kako će se u petak 26. Studenog 2004 godine u vremenu od 8 do 13 sati na poligonu "Veliko suho polje"Vrlika provesti će se bojno gađanje ciljeva na zemlji iz lakog topničkog naoružanja.

RAZMINIRANJE U CETINSKOJ KRAJINI

Na dionici17 državne ceste D-1 na predjelu Kukuzovac s razminiranjem se počelo jutros u 8,30 sati...
...

SPORT

U 6 kolu lige Ožujsko košarkaši Alkara pobijedili su prvoplasiranog Dubrovnika rezultatom 77:73

U derbiju treće nogometne lige Jug nogometaši Junaka na svom igralištu pobjedili su Dugoplje rezultatom 2 : 1

KINO DANAS

U 20 sati u Sinjskom kinu možete pogledati film Burnova nadmoć s Matt Damonom
u glavnoj ulozi.

VRIJEME

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku.Puhati će umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura od 11 do 15 stupnjeva.