Petak, 22.10.2010.

Sport

Pred nama je vrlo sadržajan sportski vikend iz kojeg izdvajamo:

Alkar u 3. kolu A1 lige u nedjelju gostuje u Zadru kod Borika.

Junak u natjecanju 2. HNL sutra, 23. listopada, gostuje u Vukovaru.

Zanimljiv je i rukometni vikend. Vodeći Kamičak gostuje u Splitu kod Krilnika,a Trilj kod Dubrovnika.

ŽRK Sinj dočekuje Knin.

Od nedjeljnih susreta izdvaja se derbi 4. HNL jug. Odlične Glavice dočekuju u 15,30 sati Orkana iz Dugog rata.

Izbornu županijsku skupštinu HSLS-a

Hrvatska-socijalno liberalna stranka održat će sutra, 23. listopada, u Trilju s početkom u 11 sati u gradskom kinu Izbornu županijsku skupštinu HSLS-a Splitsko –dalmatinske županije. Prije same skupštine bit će održana konferencija za novinare u 10,30, a na njoj će sudjelovati predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, potpredsjednik HSLS-a Dragutin Kranjčec i v.d predsjednika ŽO HSLS-a Splitsko-dalmatinske županije Josip Hržić. Tema konferencije bit će: izbori u HSLS-a u županiji i trenutačna politička situacija u Hrvatskoj.

Obavijest

Udruga Srma organizira 8. akciju prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Centra za rehabilitaciju fra Ante Sekelez u Vrlici i druge građane u potrebi.
Prikuplja se zimska odjeća i obuća: sportske trenirke, pamučne majice, zimska obuća ravnih potplata, posteljina, ručnici, donje rublje, čarape i ostalo.
Prikupljanje se obavlja u u prostoru u ulici Žrtava rata 5 (put  kina, kod frizerskog salona) od ponedjeljka do petka od 17 do 19 sati, te subotom od 10 – 12 sati.

Objavljen natječaj za prodaju Dalmatinke

Objavljen je 5. natječaj za prodaju Dalmatinke Nove d.d. u stečaju. Predmet prodaje su pojedinačno strojevi, oprema, zalihe konca i prediva, odnosno tvornica konca i prediva kao tehnološka cjelina po procjenjenoj vrijednosti od 30 milijuna kuna. Jamčevina iznosi 1 milijun kuna za tvornicu kao tehnološku cjelinu  ili 10 % za pojedinačn kupnju. Otvaranje ponuda bit će 11. studenog na Trgovačkom sudu u Splitu.

Predavanje na temu "Utjecaj elektromagnetskog zračenja na ljudski organizam"

Udruga za promicanje cjelovite dobrobiti čovjeka, društva i prirode "Cjelovit život" s udrugama mladih "Znanost" i "Alka" organizira predavanje u dvorani Franjevačkog samostana u Sinju sutra u 11,30 sati. Tema je utjecaj elektromagnetskog zračenja na ljudski organizam. Predavanje će održati prof. dr. sc. Dragan Poljak. Tema je poprilično ozbiljna za svakog čovjeka, kao i za društvo, jer otvara pitanje koliko smo izloženi riziku od raznih oboljenja u svakodnevnom životu.  Koliko se sluša stručnjake, a koliko interese kompanija čut će te na predavanju!

Sinjsko pučko kazalište gostuje u Gatima

Nakon što su oduševili s predstavom u Zagrebu, sinjsko pučko kazalište sutra gostuje u Poljičkoj republici u Gatima. I tamo će nastupiti s predstavom Fadila Hadžića "Državni lopov"

Vrijeme

Pretežno sunčano i tiho. Tijekom dana očekuje se slaba bura. Najviša dnevna temperatura između 17 i 22 °C.