Četvrtak, 22.10.2009.

31. listopada predsjednik RH Stjepan Mesić u posjetu Sinju

Iz Ureda predsjednika RH Stjepana Mesića prije sat vremena, tj. oko 15 sati, stigla je potvrda kako se planira posjet predsjednika Sinju 31. listopada. Toga bi dana predsjednik Mesić trebao otkriti spomen ploču sinjskom partizanu i logorašu Anti Bakotiću Baki. Bakotić je 22. travnja 1945. g. organizirao ustanak logoraša i njihov proboj iz logora u Jasenovcu. Spomen ploča bit će postavljena na pročelju rodne kuće Ante Bakotića na dnu Pijace, na križanju Trga kralja Tomislava i Ulice Put peškarije. Postavit će se na isto mjesto s kojega je sredinom 90–tih godina, zbog obnavljanja pročelja, skinuta i oštećena prvotna ploča, koja je pohranjena u Muzeju Cetinske krajine. 
Prije otkrivanja spomen-ploče u gradskom kinu održat će se Skup posvećen Anti Bakotiću Baki. Poziv predsjedniku Mesiću uputili su Savez antifašističkih boraca i antifašista Cetinske krajine i Grad Sinj. Pozivnice su upućene i predstavnicima Spomen-područja Jasenovac, prof. dr. Ivo Goldstein, te velikom broju veleposlanika u Hrvatskoj među kojima i veleposlaniku Izraela.

Obavijest

Hrvatski Caritas u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva RH provodi program „Stvaranje egzistencije“. U okviru programa održavaju se info-seminari, koji će se u ponedjeljak, 26. listopada, održati i u Sinju. Program Stvaranje egzistencije prvenstveno je namijenjen nezaposlenim visokoobrazovanim osobama, nezaposlenima iznad 50 godina života, ženama poduzetnicama, braniteljima, osobama s posebnim potrebama i pripadnicima populacije Roma. Info-seminar u Sinju održat će se u ponedjeljak u prostorijama sinjske ispostave Zavoda za zapošljavanje, od 9,00 do 11,00 sati.

"Večer šansone" u Trilju

U triljskoj kino dvorani sutra, 23. listopada, će se održati večer šansone na kojoj će se publici predstaviti pjevač, skladatelj i književnik Srđan Depolo iz Rijeke. Početak je u 20,00 sati.

Obavijest

Inicijativni odbor KUD Vrilo iz Obrovca sutra, 23. listopada, će održati izbornu skupštinu u prostorijama škole na Hanu, s početkom u 18,00 sati.

"Dani kruha i plodova zemlje“

U OŠ „Ivana Lovrića“ održavaju se „Dani kruha i plodova zemlje“. U auli škole raspoređeno je 20-tak štandova na kojima se prodaju peciva i drugi dječji radovi. U sklopu  manifestacije održan je kulturno-zabavni program u kojem su djeca izvela igrokaz, a nastupio je KUD Glavice i mažoretkinje. Dio novca namijenjen je u humanitarne svrhe, a dio za školsku knjižnicu.

Zahtjev za provedbom inspekcijskog nadzora nad radom ŠRD "Cetina“

Članovi tri športska ribolovna društva Cetinskog kraja i jedna braniteljska zadruga uputili su Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja zahtjev za provedbom inspekcijskog nadzora nad radom ŠRD „Cetina“. Zahtjev je poslan, ističu, zbog protuzakonitog organiziranja natjecanja lova na pastrvu živim mamcem na rijeci Rudi. Udruge traže da se "Cetini" oduzme ribolovno pravo i raspiše ponovni natječaj.

Održan sastanak Odbora za provedbu Programa "Dani Alke i Velike Gospe"

Odbor za provedbu Programa "Dani Alke i Velike Gospe" na jučerašnjoj sjednici razgovarao je o realizaciji ovogodišnjeg programa manifestacije. Osim dvije predstave zacrtani program je proveden. Zbog nedostatka financijskih sredstava nije održana predstava koju je pripremala Turistička zajednica Sinj “Opsada Grada”, te Pučkog kazališta “Sinj Montura na meni, ulici i sceni”. Na sljedećoj sjednici, koja će se održati na proljeće, počet će dogovori oko pripreme programa za sljedeće ljeto.

"Ratnik i pjesnik“

U Domu kulture u Dugopolju u 18 sati svoju najnoviju zbirku pjesama „Ratnik i pjesnik“ predstavit će Ante Nadomir Tadić Šutra. O knjizi koja je posvećena generalu Anti Gotovini, uz autora će govoriti Mladen Vuković, Mladan Vidović, Joško Čelan i Stanko Balić.

Obavijest

Izborna Skupština Matice Hrvatske ogranka Sinj održat će se danas, 22. listopada, u 17 sati u restoranu Rustika na Radošiću.

Sport

U susretu košarkaškog Kupa Hrvatske Alkar je sinoć u Solinu pobijedio domaći sastav 91:88.