Srijeda, 22.10.2008.

ZONA KUKUZOVAC U PROJEKTU "PREKOGRANIčNA SURADNJA"

Na završnoj konferenciji zemalja partnera na projektu "Prekogranične suradnje", koja je održana danas u Zagrebu, predstavljani su svi partneri čiji su projekti prihvaćeni i koji će koristiti sredstva iz predpristupnih fondova Europske unije. Organizatori završne konferencije su Hrvatska udruga poslodavaca i Europski centar za predpristupne fondove.
Gospodarsku zonu Kukuzovac, koja sudjeluje s projektom studije izvodivosti ICT tehnologije, predstavio je direktor Damir čarić.
Direktorica centra za europske predpristupne fondove, koji djeluje u sklopu Hrvatske udruge poslodavaca, Andrea Dokić kazala je kako su završenim dvjema studijama izvedivosti za Tehnološki park u Splitu i Gospodarsku zonu Kukuzovac Sinj ispunili očekivanja svih partnera i nositelja projekta.

130 GODINA CRVENOG KRIžA HRVATSKE

Danas, 22. listopada, u Hrvatskoj se obilježava 130 godina rada i djelovanja Crvenog križa Hrvatske. Naime, 1878. godine osnovana je "Zadarska ustanova domoljubne zadruge Dalmatinske od Gospođa na potporu ranjenim i bolesnim vojnicima". Svečano obilježavanje obljetnice održava se u Zagrebu, a nazočit će joj i predstavnici Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije, među kojima je i predsjednik sinjskog Crvenog križa Ante Omrčen.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Sutra, 23. listopada, s početkom u 13 sati, održat će se 31. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja za koju je predviđen Dnevni red od 7 točaka. Vijećnici će biti upoznati sa stanjem sigurnosti na području Policijske postaje Sinj, o radu Centra za socijalnu skrb Sinj na području Grada Sinja u prošloj godini, te Izvješćima o radu Viteškog alkarskog društva, Udruge Novi put i Gradskog kina Sinj u 2007. godini.

OBAVIJEST

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Sinj obavještava potencijalne korisnike Fonda za stipendiranje djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, da je u tijeku natječaj za dodjelu stipendija. Stipendije se dodjeljuju za redovito srednjoškolsko, sveučilišno i stručno studiranje. Sve informacije, kao i zahtjevi, mogu se dobiti u tajništvu sinjskih srednjih škola. Rok za podnošenje zahtjeva je 11. studenoga 2008.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras se prikazuje glazbena romantična komedija "Mamma mia". Film je temeljen na najvećim hitovima nekad svjetski popularne grupe ABBA, a priča o posljedicama nepromišljenih djela iz mladosti. Priča je to o mladenki, njezinoj majci i trojici potencijalnih očeva. Početak je u 19 sati i 30 minuta.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 23. listopada, će od 8,30 do 14,00 sati, bez električne energije biti potrošači na području Košuta, zaseoci Dukić i Bakić. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.

JESENSKI "KROS 2008."

OBAVIJEST

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, u suradnji s Hrvatskom televizijom organizira snimanje dokumentarnog filma o stradanjima u Domovinskom ratu. Iz društva su pozvali sve članove da u ponedjeljak, 27. listopada, dođu u prostorije Društva u Splitu, u Ulici Ruđera Boškovića 28, od 16 do 20 sati. Sinjska podružnica pozvala je svoje članove koji su bili u zatočeništvu u Kninu da u petak, 24.listopada, u 17 sati dođu na sastanak u prostorije HVIDR-e u Sinju radi dogovora o snimanju ove emisije.
Snimanje filma počinje 27. listopada, u prostorijama Društva, a nastavit će se na terenu, odnosno na mjestima zarobljavanja i zatočeništva u Kninu. 31. listopada snimat će se na mjestu razmjene u Pakovom selu, nakon čega će se ići u Knin na tvrđavu gdje će se služiti sveta misa.

ODRžANA SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJA

Jučer, 21. listopada, s početkom u 13,00 sati održana je sjednica Poglavarstva Grada Sinja. U prvih devet mjeseci ove godine na cestama Cetinskog kraja poginulo je 10 osoba, što je iznad županijskog prosjeka, podatak je to koji je na današnjoj sjednici sinjskog Poglavarstva iznio načelnik Policijske postaje Sinj Marko Bilobrk. U izvješću o stanju sigurnosti na području Policijske postaje Sinj navedeno je kako je od početka ove godine 14 novoevidentiranih uživatelja opojnih droga. Policijski službenici su 28 osoba zatekli s drogom. Dodajmo kako je na području Policijske postaje Sinj ukupno evidentirano 406 uživatelja opojnih droga....

KRONIKA 92

Dana 21.10.2008.g., pol. službenici I PP su od dvadesetdvogodišnjaka oduzeli 2,7g marihuane, pol. službenici II PP od malodobnika oduzeli 2,1g marihuane, pol. službenici PP Kaštela od dvadesetdevetogodišnjaka 0,3g heroina, dok su pol. službenici PP Sinj od četrdesetdvogodišnjaka oduzeli 0,2g heroina i 5 komada tableta heptanon.
IZVOR: PU SD