Petak, 22.10.2004.

KREDITI ZA RAZVOJ POLJOPRIVREDE I AGROTURIZMA

županija Splitsko-dalmatinska u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i šumarstva odobrila je kreditni Fond za razvitak poljoprivrede i agroturizma na području županije s ciljem pomoći malom i srednjem poljoprivrednom gospodarstvu putem inicijalnih sredstava za jačanje poljoprivredne proizvodnje, povećanja stočnog fonda i poboljšanja na segmentima poljoprivrede i turizma. Prijave za kredit podnose se u Poljoprivredno-savjetodavnoj službi u Sinju.

KREDITI ZA PODUZETNIKE

Odsjek obrta, malog i srednjeg poduzetništva Grada Sinja u suradnji s Gradskim poglavarstvom objavio je javni poziv za kredit poticanja poduzetnika početnika , mladih do 30 godina i žena poduzetnica...
...

IZLOžBA SLIKA žELJKA MUCKA

U Galeriji Galiotović sinoć je otvorena izložba slika poznatog hrvatskog slikara srednje generacije željka Mucka. Umjetnik je izložio oko 20-ak djela ulja na platnu s motivima mrtve prirode...
...

U TRILJU PREDAVANJE O ZDRAVOJ HRANI

U Trilju će se u nedjelju u kino dvorani održati predavanje liječnika nutricionista na temu "Zdrava prehrana i uloga dodataka u očuvanju zdravlja". O programu stanične prehrane, i korištenju proizvoda koji vode na put zdravlja i dobrog izgleda stručna osoba će nazočne upoznati o načinu i korištenju određenih proizvoda u svakodbnevnom životu. Predavanje počinje u 15 sati.

AKCIJA DARIVANJA KRVI

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj u suradnji sa KB Split u utorak 26.listopada organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi . Akcija će se održati u prostorijama Crvenog križa od 9 do 13 sati.

SINDIKAT šKILSTVA: VJEROJATNO BEZ šTRAJKA

Sindikat školstva i znanosti vjerojatno neće štrajkati potkraj mjeseca jer su se s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Draganom Primorcem načelno dogovorili da će uskoro potpisati sporazum o nositeljima i rokovimna za ispunjenje sindikalnih zahtjeva.

ZAMRZNUTA IMOVINA OPTUžENICIMA HAšKOG SUDA

Države kandidatkinje za članstvo u EU-u, potencijalni kandidati i države članice EFTA-e prihvatili su odluku Vijeća Eu-a o zamrzavanju imovine optuženicima Haškog suda Radovanu Karadžiću, Ratku Mladiću i Anti Gotovini, priopćilo je Vijeće Eu-a.

SPORT

Sutra počinje Prva Hrvatska košarkaška liga - Ožujsko. U 2.kolu sastaju se KK Alkar i Dubrava Zagreb. Ulaznice po cijeni od 10 kuna mogu se kupiti neposredno prije početka utakmice...
...

VRIJEME

Prevladava pretežno oblačno i maglovito. U 8 sati u Sinju je izmjereno 12 Celzijevih stupnjeva. U nastavku se očekuje djelomice sunčano i osjetno toplije vrijeme.