Utorak, 22.09.2015.

Akcija savjetovanja i ultrazvučnog pregleda dojki

Gradska organizacija Socijaldemokratskog Foruma žena Sinj i Klub žena liječenih na dojci Split nastavlja organiziranje akcija savjetovanja i ultrazvučnog pregleda dojki.
Sljedeća akcija održat će se u četvrtak 24.rujna 2015. u prostorijama Foruma žena SDP-a Sinj od 16 sati. Žene zainteresirane za pregled mogu se upisati pozivom na broj mobitela 098 807 064.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest poljoprivrednicima!

Udruga CROCPA u suradnji s tvrtkom CIAK organizira sakupljanje ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja na području Splitsko-dalmatinske županije.
Ambalažni otpad sakupljat će se dana 23.09.2015.(srijeda), na lokaciji poljoljekarne ‘Hipodromi u Sinju, na adresi Put Piketa 24, od 9 do 11 sati.
Sakuplja se isključivo prazna ambalaža tvrtki Agroteks, AgroChem-Maks, BASF, Bayer, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Orhem, Pinus Agro, Syngenta Agro i Stockton.
Posjednici otpada sredstava za zaštitu bilja prilikom donošenja istog trebaju imati osobne dokumente, MIBPG, matični broj obrta ili tvrtke, pravilno ispuniti Prateći list (Obrazac PL-Oo) i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (Obrazac DFKSO) koji se mogu kupiti u Narodnim novinama ili dobiti od djelatnika Ciaka.
Ovjereni obrasci se čuvaju 5 godina, te na zahtjev inspektora pokazuju prilikom inspekcijskog nadzora kao dokaz da se otpadnom ambalažom sredstava za zaštitu bilja gospodari na zakonom propisan način.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trilj: Otvorena izložbe LU ‘Tilurium’



Sinoć je u Trilju otvorena tradicionalna godišnja izložba Likovne udruge ‘Tilurium’ iz Trilja na kojoj se predstavilo 20 umjetnika amatera s tridesetak slika i nekoliko skulpura.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR