Četvrtak, 22.09.2011.

PD “Jelinak” organizira druženje na KamešniciTRILJ – Planinarsko društvo „Jelinak“ Trilj organizira 12. „USPON NA VRH KAMEŠNICE“ – Konj 1856 m., koji će se održati  25.rujna,  povodom  „Dana Sv. Mihovila 2011“, na južnim padinama planine Kamešnice, kod planinarskog skloništa  “Sv.Mihovil“  (1340 m.), predjelu Žlabina.

Program:
Nedjelja, 25.rujna, 2011.
Do 08,00 h – okupljanje planinara kod pl.skloništa „Sv. Mihovil“  i početak uspona  na  vrh Konj, uz pratnju vodiča.  (5 sati hoda u oba smjera.)

14,00 sati-sv.Misa za planinare,
14,30 sati–zajednički ručak (planinarski grah) i druženje,
16,00 sati-dodjela zahvalnica predstavnicima Društava.

Najlakši prilaz pl. skloništu je iz Trilja, magistralnim cestom za Livno, s koje skrenemo za slikovito planinsko mjesto Voštane (iz pravca Splita 70 km ili graničnog prijelaza Kamensko 15 km.)
Tamo gdje prestaje asfalt, nastavlja se makadamska cesta za Žlabinu. Ako se pak odlučimo na pješačenje, iz zaseoka Poduba vodi nas markirana pješačka staza. Do skloništa nam na taj način treba oko 1sat.

G.Z  Foto: PU Dinaridi

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM


 

Proslava Ružarice u Bajagiću

Raznovrsnim prigodnim programom u župi Bajagić-Obrovac i ove će se godine proslaviti blagdan Ružarice. Program će trajati od petka, 23. rujna do 02. listopada.

Program svečanosti:
Petak, 23.09.
Otvaranje fešte u 20,00 sati uz glazbeni koncert i Stock party,atraktivne hostese i bogate nagrade(glavna nagrade pečeni odojak)

Subota, 24.09.
Početak turnira u balotama u šaldi i kartama (briškula). Za najbolje u natjecanjima organizator je pripremio bogate nagrade i priznanja.(inforamcije za prijavu na broj-095 549 35 43
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Obilježavanje osnutka satnije Bitelić

U subotu, 24. rujna na Biteliću će se održati prigodni program povodom 20. obljetnice osnutka 'Samostalne satnije Bitelić'.
U crkvi Male Gospe u 10 sati održat će se sveta misa za sve poginule i preminule pripadnike satnije. Svetu misu predvodit će župnik Bitelića don Jozo Gojsalić uz koncelebraciju ostlih svećenika. Nakon misnog slavlja, u 11 sati kod središnjeg križa na mjesnom groblju položit će se vijenci i zapaliti svijeće.
Od 12 sati i 30 minuta u planinarskom domu 'Sv.Jakov' na Vrdovu upriličit će se druženje pripadnika satnije te gostiju uz prigodnu okrijepu. Organizacijski odbor ove proslave poziva sve one koji su bili pripadnici satnije da se odazovu na obilježavanje 20. godišnjice od osnutka samostalne satnije Bitelić, kako bi se zajednički prisjetili tih dana i početka Domovinskog rata na širem području Bitelića.
Sve dodatne informacije vezane za ovu proslavu mogu se dobiti na broj 091/543-4603.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nastavlja se edukacija prvašića

U OŠ 'Fra Pavla Vučkovića' u Sinju i njenim područnim odjeljenjima u Brnazama i Turjacima jučer je provedena besplatna akcija edukacije prvašića o sigurnosti u prometu. Akciju je i ove godine organizirala autoškola 'Semafor' Sinj, a provode je djelatnici autoškole i policija.
Akcijom edukacije o sigurnosti u prometu danas će biti obuhvaćeni prvašići OŠ 'Ivana Lovrića'. U školi u Sinju akcija će se održavati u 8 sati i u 9 sati i 30 minuta, dok će se u područnom odjeljenju u Glavicama akcija održati u 11 sati i 15 minuta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Rezultati boćarskih natjecanja

Ovog vikenda igrani su susreti 3. kola boćarskih liga. Donosimo rezultate:

3. HBL
Velebit - Otok 13:9
Brodarica - Trilj 9:13

1. ŽBL
Sinj - Mirca 13:9
Sutvid Brač - Pržina 18:4
Stivan - Mačkula 15;7

2. ŽBL
Bitelić - Sinjal 14:8

IZVOR: WWW.FERATA.HR

 

Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini

Na temelju Zaključka Gradonačelnika Grada Sinja o pokretanju inicijative za provedbu Programa Javnih radova od 25. veljače 2011.godine, ured Grada Grada Sinja objavljuje Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini.

Programom Javnih radova obuhvatit će se projekti iz područja socijalne skrbi , zaštite i uređenja okoliša, te održavanja komunalne infrastrukture i drugih komunalnih djelatnosti.

Sredstva za financiranje Javnih radova osiguravaju Zavod za zapošljavanje i Grad Sinj u iznosu bruto plaće od 3.300,82  kuna i troškova prijevoza do 300,00 kuna mjesečno po radniku. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ