Srijeda, 22.09.2010.

Dvije boce vina ZAJEDNO 2006 licitacijom postigle cijenu od 18 tisuća kunaKaže se da su dobrim idejama vrata uvijek širom otvorena. Po dosadašnjim rezultatima, očigledno je da je ideja vina ZAJEDNO 2006 bila i više nego dobra.
Naime, aukcija vina ZAJEDNO 2006 koju je osmislila Revija Svijet u čaši i njezin glavni urednik Željko Suhadolnik, a realizirali je poznati kutjevački vinar i vinogradar Vlado Krauthaker i Mladen Horić vlasnik Mam-vina, postiže odlične rezultate.
Od 15 boca koje su sa potpisima poznatih osoba iz svijeta kulture, sporta, politike i znanosti stavljene na aukciju, dvije su postigle cijenu od 18 tisuća kuna po boci.
Prikupljeni iznos će se putem zaklade Kap za slap dati osobama sa najtežim oblicima osoba s invaliditetom.
Boca sa potpisom predsjednika republike Ive Josipovića prva je postigla navedeni iznos, a oni koji su odlučili pomoći su prije svega mladi ljudi koji si tek otvaraju vrata u svijetu posla i medija. ...

Udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Sinja i Cetinske krajine u priopćenju za javnost daje punu potporu svim radnicima Brodogradilišta Split

Udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata  Sinja i Cetinske krajine  u priopćenju za javnost daje punu potporu  svim radnicima Brodogradilišta Split –Škvera među kojima je veliki broj sa područja Sinja i Cetinskog kraja  u borbi za očuvanje radnih mjesta.
Posebno istišćemo veliku ulogu Škverana u Domovinskom ratu kako velikog broja aktivnih sudionika na svim bojišnicama, a mnogi su  dali život   za slobodu  domovine. Poglavito treba spomenuti i jednu od najvećih uloga u izradi opremanju i održavanju naoružanja i  materijalno tehničkih sredstava  za hrvatsku vojsku kroz cijeli Domovinski rat. Sinjski ogranak Udruge  svim Škveranima, a ujedno veći broj su i članovi udruge stoje  na raspolaganju u svim njihovim aktivnostima za očuvanje radnih mjesta-stoji u dopisu.

Obavijest iz "Vodovoda i čistoće" Sinj

Iz "Vodovoda i čistoće" Sinj obaviještavaju potrošače vode da će zbog radova na vodovodnpoj mreži doći do prekida u snabdijevanju vodom sutra, 23. rujna, od 9,00 do 11,00 sati na području grada Sinja, i to sjeverni dio Grada koji se napaja s vodoopskrbnog sustava Kosinac. Iz "Vodovoda i čistoće" mole potrošače za razumijevanje i da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 23. rujna, od 8,30 do 14,00 sati bez isporuke električne energije bit će potrošači na području Biska, naselje kod HE Đale, naselja Bitunjac i Akrap. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.

Održana 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Sinjski gradski vijećnici odlučili su na jučerašnjoj sjednici vijeća dati podršku radnicima Brodogradilišta Split u borbi za njihova radnička plaća. Također je  odlučeno da se 25. kolovoza ubuduće obilježava kao Dan branitelja Sinja. Burna rasprava vodila se po prijedlogu Odluke o plaći gradonačelnika i njegovih zamjenika, riječ je o povećanju koeficijnta plaće od 25 posto.
Sinjski vijećnici usvojili su prijedlog Ugovora o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola u tekućoj školskoj i akademskoj godini. Prihvaćen i Prijedlog Odluke o donošenju izmjena o donošenju Detaljnog plana poslovne zone Trnovača. Vijeće je usvojilo  prijedlog da se za  raspisivanje natječaja za Gospodarsku zonu Kukuzovac ovlasti gradonačelnik.

Održana 10. sjednici Gradskoga vijeća Grada Trilja

Triljski vijećnici sinoć su održali  10. sjednici Gradskoga vijeća. Prihvaćeno izviješće gradonačelnika o proteklom radu. Također se raspravljalo o izvršenju Proračuna Grada Trilja za razdoblje prvih 6. mjeseci ove godine. Proračun je uprihodovan u iznosu od 42,01% uz podsjetnik kako se očekuje povećanje znatnije u ova dva mjeseca,a  inače za ovu godinu triljski proračun težak je 23 mijuna i 900 tisuća kuna. Nakon obrazloženja i pristiglih prijedloga o dodjeli javnih pruznanja Gradsko vijeće donijelo je odluku kako će se na svečanoj sjednici u petak 24.rujna povelje Grada dodijeliti  fra Stanku Prceli i fra Bernardo Dukiću za 50 godina svećeničke službe, Mariu Šušnjari slavodobitniku ovogodišnje Alke i pekari Klas za uspješno poslovanje i poduzetnički rad.

"Pomozimo djeci u snalaženju u prometu“

Nastavlja se akcija „Pomozimo djeci u snalaženju u prometu“, Auto škole i Centra za obrazovanje „Semafor“. Akcija  se provela jutros  u Trilju. U 14,00 sati djelatnici „Semafora“ i PP Sinj akciju će održati za učenike OŠ Košute, a u 15,00 sati za prvašiće iz Graba. Sutra je završetak akcije za Cetinski kraj. Za prvašiće Krušvara predavanje će biti u 08 sati, a u Dicmu u 14 sati. U petak se akcija nastavlja na području Solina.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Danas,22. rujna, se obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Sinja taj dan organizira sastanak na temu „Provođenje Protokola o postupanju u slučaju nasilja nad ženama u Sinju“. Sastanak će se održati u Gradskoj vijećnici od 18,00 sati.

Blagdan sv. Mihovila

Povodom blagdana sv. Mihovila, do 28. rujna u mjesnoj crkvi u Trilju održava se Devetnica. U 18,00 sati počinju Krunica, molitva Sv. Mihovilu i sveta misa.

U okviru Mihovilskih dana, danas, 22.rujna, će u triljskoj kino dvorani biti postavljena izložba likovne Udruge Tilirium.

Akcija darivanja krvi u Trilju

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Trilj organiziraju akciju darivanja krvi, koja će se održati u subotu, 25. rujna od 9,00 do 13,00 sati u restoranu Dalmacija u Trilju. Ovo je treća ovogodišnja akcija u Trilju. Organizatori očekuju kako će joj pristupiti veliki broj davatelja krvi, osobito mlađih osoba, kako bi se prikupio što veći broj doza za potrebe Odjela za transfuziju KBC-a Split

Obavijest

Grad Vrlika uputio je javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi, športu i ostalih javnih potreba Grada Vrlike 2011 godine. Prijedlozi se dostavljaju do 15. listopada u Gradsku upravu ili putem pošte

Sport

Pobjednik malonogometnog turnira Sveti Matej Bisko 2010. je ekipa CB Mariva iz Dicma koja je u finalu savladala Veli Varoš iz Splita 8-2.

Martin Tadić član svjetske sudačke eliteBivši  boksač Martin Tadić iz Sinja( rođen u Rudi ), nakon uspješne boksačke karijere gradi i uspješnu karijeru boksačkog suca. Tadić se nedavno vratio iz Instanbula gdje je održan  važan seminara za 60 najboljih svjetskih sudaca.Nakon nedavnog promaknuća koje je dobio od AIBE i tri zvjezdice, Tadić je u Turskoj nagrađen i dodatnim cerifikatom WSB gdje ja upao u skupinu 15 najboljih evropskih sudaca koji će uskoro suditi Profi Europsku ligu ( kao liga prvaka u nogometu ) koja starta ove jeseni.Inače, takva liga kreće u Aziji i Americi, dok je razigravanje među  kontinentima od 17.studenog 2010 godine do 15.svibnja 2011 godine.Važno je naglasiti da će za navedenu ligu biti pravilo da će se boksati u 5 rundi po 3 minute, te da boksači neće koristiti kacige ni majce.WSB je sudačka organizacija koja će delegirati suce za sve mečeve, pa je moguće da naš sudac sudi mečeve u Aziji ili Americi.Promaknuće Martina Tadića je veliko priznanje za Hrvatski boks, a posebno je značajno za Hrvatsku promidžbu u svijetu.Kao važan podatak koji je predhodio seminaru u Instanbulu je to , da je Tadić od 18 do 28. kolovoza ove godine sudio Olimpijadu mladih boksača u Singapuru gdje je sudio finalne mečeve.
Piše: Petar Norac Kevo
Piše: www.krtica.eu