Ponedjeljak, 22.09.2008.

OBAVIJEST

Splitsko-dalmatinska županija i Turistička zajednica grada Sinja sufinancirati će tečaj turističkog vodiča za područje Dalmatinske zagore. Na tečaj se mogu prijaviti osobe koje tečno govore dva svjetska jezika, a zainteresirana su za ovo zanimanje. Kako nas je izvjestio direktor sinjske Turističke zajednice Ante Tonći Latinac prijave traju do kraja tjedna u uredu sinjske Turističke zajednice, a tečaj započinje početkom mjeseca studenog.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 23. rujna, će od 8,30 do 14,00 sati bez struje biti potrošači na području Otoka, zaseoci đula, Katić, Laco i Vladova; potrošači na Biteliću, zaselak Matković te u Glavicama: Jadrijević, Bilođerić i Vidurinović. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi

88. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Sinjsko Poglavarstvo danas je na svojoj 88. sjednici prihvatilo 10 od 14 ponuda pristiglih na natječaj za prodaju/ pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac, na području cijele 1. faze izgradnje zone. Poduzetnici bi se već ovaj tjedan trebali uvesti u prostor, odnosno upoznati s parcelama u gospodarskoj zoni koje su im ponuđene. Poglavarstvo je danas prihvatilo i Prijedlog privremenog prometnog rješenja za vrijeme izvođenja radova u ulicama Serdara Vučkovića, Kralja Zvonimira i Vrličkoj ulici. ...

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU

U današnjoj akciji darivanja krvi koja je održana u Trilju prikupljene su 63 doze krvi. Akciju su povodom Dana Grada i blagdana Svetoga Mihovila organizirali Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Trilj. Ravnatelj sinjskog Crvenog križa Ante Omrčen kazao nam je kako je današnja akcija najuspješnija ikada održana u Trilju. Bilo je prijavljeno 70 osoba, no svi zbog zdravstvenih razloga krv nisu mogli dati.
U mjesecu listopadu, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj, održat će se čak dvije akcije darivanja krvi i to 10. listopada u Sinju i 18. listopada u Otoku.

OBAVIJEST

Udruga Srma Sinj organizira 5. akciju prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Centra za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici. Sabirno mjesto je u Sinju, u Ulici žrtava rata 5, odnosno put kina, nasuprot košarkaškog igrališta.
Akcija će početi danas, 22. rujna, a trajat će do 10. listopada. Prikupljanje je ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom od 10 do 12 sati, a utorkom i četvrtkom od 17,00 do 19,00 sati.

"DANI SVETOG MIHOVILA"Sinoć je u triljskom kinu u 19,30 sati gostovao glumac Ilija Zovko s monodramom Priredba. Predstava se održala u okviru "Dana svetoga Mihovila", u sklopu kojih će večeras u 19,30 biti otvorena i izložba slika Dubravke Lošić. Izložba će biti postavljena u Gradskoj knjižnici. Organizatori izložbe su triljsko Poglavarstvo i Galerija Brešan iz Splita.

U triljskoj crkvi danas, 22. rujna, nastavlja se devetnica Svetomu Mihovilu, zaštitniku župe i mjesta. U 18,00 sati počinje krunica, a nakon toga služit će se sveta misa. Slavlja devetnice predvode i propovijedaju don Tomislav ćubelić i dr. fra Luka Tomašević.

KONCERT KLAPE "TRILJ"

Sutra, 23. rujna, će se u Gradskom kinu u Trilju, s početkom u 19 sati i 30 minuta održati koncert klapa, na kojem će nastupiti klapa "Trilj" i njihovi gosti.

LUCA VUDRAG I "VUKAN INVEST" KANDIDATI ZA JAVNA PRIZNANJA GRADA TRILJA

Odbor za dodjelu javnih priznanja grada Trilja predložio je Gradskom vijeću ovogodišnje kandidate za dodjelu priznanja Grada. Za osobnu nagradu predložena je Luca Vudrag, koja se godinama bavi narodnom medicinom, za humanost i pomaganje, a za kolektivnu nagradu tvrtka "Vukan invest", za postignuća u gospodarstvu. O dodjeli javnih priznanja Grada Trilja odlučit će se na sjednici Gradskoga vijeća koja će se održati u srijedu u 13,00 sati.

KINO DANAS

U sinjskom kinu 20,00 sati igra komedija "Zohan je zakon" s Adamom Sendlerom u glavnoj ulozi.

SPORT

U 6.kolu 2. Hrvatske nogometne lige Junak je u subotu poražen od Karlovca na njegovom terenu 2-1. Nakon ovog kola Junak sa sedam bodova zauzima 10 mjesto. Sinjani u sljedećem kolu na Gradskom stadionu u Sinju dočekuju drugoplasiranu ekipu Slavonca.

Na igralištu u Hrvacama u subotu je odigrana utakmica 6. kola 3. HNL jug između Hrvaca i Dugopolja. Susret je završio rezultatom 1:1.

Odigrani su susreti 4.kola 4. Hrvatske nogometne lige u kojem su nogometaši OSK-a pobijedili u Mravincima ekipu Sloge 1-0, dok su nogometaši Glavica na svom terenu odigrali neriješeno s Uranijom 0-0.

U županijskoj nogometnoj ligi Tekstilac je s 1-0 pobijedio Jadrana iz Supetra, dok su čaporice u Splitu pobijedile Krilnika 2-1.

Na sinjskom Hipodromu u subotu je održana međunarodna galopska priredba u organizaciji Konjičko-galopskog kluba alkar, Galopskog saveza Hrvatske i športske zajednice Sinja. Pobjednik glavne utrke Grada Sinja na 2400 je grlo "Paris Flo" vlasništvo zagrebačke "Eko Tere".

Na državnom prvenstvu u paraglajdingu koje je održano jučer na zagrebačkom Sljemenu sinjanin Bruno Pavić osvojio je drugo mjesto.