Petak, 22.09.2006.

JAVNA TRIBINA

Jučer je u organizaciji Gonga u Gradskoj vijećnici u Sinju održana javna tribina pod nazivom «Građanski sat».
Gost tribine je bio gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević, koji je sa svojim suradnicima Mišom Vareninom, Ivanom Majić, željkom Sesardićem i Ankicom Panza, odgovarao na pitanje brojnih građana.
Prevladavala su pitanja komunalne prirode poput noćne buke, rada kafića, zaštite okoliša i gradskog parkinga. Pitanjima i odgovorima dotaknut je i rad policije, inspekcijskih službi te gradskih službenika.
Premda je u komunikaciji predstavnika gradske uprave i građana bilo i polemičkih tonova svi sudionici tribine «Aktualni sat» ocijenili su uspješnim, a predstavnici Gonga najavili su nove slične projekte.
Više o ovom događaju u posebnoj reportaži u nastavku našeg programa i Dnevniku Hit radija u 16 sati.

POčELA ISPLATA SUBVENCIJA

U prostorijama Grada Sinja danas je podjela subvencija roditeljima učenika prvih razreda osnovne škole koji imaju troje ili više djece i roditeljima učenika osnovnih i srednjih škola sa primanjima manjim od 600,00 kuna po članu obitelji.
Isplata će se vršiti i poslijepodne od 12 do 15 sati.

"DANI SVETOG MIHOVILA" U TRILJU

Zahuktavaju se svečanosti «Dani sv. Mihovila» u Trilju.

Nakon što je sinoć u novootvorenom Muzeju Triljskog kraja otvorena izložba «Tvrđava čačvina», večeras u 19 sati i 30 minuta u triljskoj gradskoj knjižnici bit će otvorena izložba slika Vladimira Katića.

Dobra vijest i za ljubitelje klapske pjesme. Večeras u 20 sati u triljskom gradskom kinu počinje Večer dalmatinske pjesme - Klapa Trilj i gosti.

Triljski «Dani sv. Mihovila» imaju i svoj crkveni program. Tako će i večeras s početkom u 18 Triljani u crkvi sv. Mihovila moliti krunicu, a svetu misu predvodit će Dr. don Ivan Bodrožić.

VRIJEME

Pretežno sunčano. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, ponajprije po kotlinama Gorskoga kotara i Like. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena, ponegdje i jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, na Jadranu od 15 do 20, a najviša dnevna uglavnom između 18 i 23, na Jadranu 24 i 27 C.st.
IZVOR: meteo.hr