Četvrtak, 22.09.2005.

ODRžANA 10. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

S početkom u 13. sati u Gradskoj vijećnici održana je 10. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja. Razmatralo se ukupno 6 točaka dnevnog reda.

O Prijedlogu Ugovora o prijenosu poslovnog udjela u trgovačkom društvu «Autprijevoz» d.o.o Sinj odlučeno je da se Vladi Republike Hrvatske predloži promjena čl.2 stavak 1 tj. da se doda « sukladno Ugovoru o restrukturiranju i konsolidaciji Autoprijevoza d.o.o Sinj» i da se stavak 2 istoga člana briše iz Ugovora. Prijedlog će biti dostavljen Vladi RH uz prethodni razgovor sa Ministarstvom financija o budućim odnosima Grada Sinja, većinskog vlasnika «Promet» Makarska i Ministarstva finacija. Uz Prijedlog će biti dostavljen i dopis HUS županijskog ureda u Splitu u kojemu predstavnici sindikata izražavaju veliko nezadovoljstvo novim vlasnikom zbog smanjivanja plaća i ostalih problema te traže od Gradskog poglavarstva da donese potrebne odluke kako bi uređenim vlasničkim odnosima dobili s druge strane kvalitetnog pregovarača. Posebno su zaprepašteni izjavom vlasnika, na Skupu radnika, da neće pregovarati i sklapati Kolektivni ugovor.

Prihvaćen je Zaključak o ograničenom prikupljanju pismenih ponuda za izradu potpornog zida između igrališta NK Junak i Hipodroma.

Otvorene su ponude za izradu izvedbenog nacrta montažne konstrukcije tribine, izvedbenih nacrta armature te ostalih izbedbenih shema za tribine i objekte uz njih Gradskog stadiona u Sinju. Prihvaćena je ponuda poduzeća ALKOM d.o.o iz Sinja, kao najpovoljnija, uz primjedbe kako je čudno da u kupljenoj dokumentaciji takvo što nije napravljeno i da sama kupnja dokumentacije za izgradnju stadiona nije bila dobro rješenje i zbog toga što je stadion za koji je izrađena dokumentacija koštao oko 90 milijuna kuna, a Gradski stadion će biti plaćen oko 19 milijuna kuna.

Imenovano je Povjerenstvo za otvaranje ponuda po natječajima koje raspisuje Gradsko poglavarstvo Grada Sinja i to u sastavu: Anita šimac-Rako kao predsjednica i Iva Bilandžić-Barać, Ivanka Majić i Zvonko Borozan kao članovi.

O informaciji o korištenju stana Ante Hrste donesena je odluka da se za adaptaciju kuće obitelji Hrste izdvoji 125.000,00 kuna, od novca za izgradnju socijalnih stanova, uz potpisivanje ugovora sa obitelji Hrste o odustajanju od socijalnog stana i svih ostalih potraživanja prema Gradu Sinju.

Poduzeću Balinice d.o.o dozvoljeno je da na Gradskom zemljištu, pored novog prodajnog objekta, može urediti parkiralište uz uvjet da parkiralište bude otvorenog tipa za sve građane i da na temelju uređenja nema nikakva prava na korištenje niti bilo kakvih potraživanja prema Gradu.

VODA U SINJU ZDRAVA I NEšKODLJIVA ZA PIćE

Mutnost vode na području grada Sinja rezultat je poslijednjih kiša ističe gospodin Vardić iz labaratorija sinjskog poduzeća "Vodovod i čistoća" te potvrđuje kako je voda na području Grada potpuno zdrava i neškodljiva za piće. Bistrina vode također će se normalizirati u naredna dva dana.

VIJESTI IZ VRLIKE

U Vrlici se prije nekoliko dana krenulo s berbom tamošnje poznate sorte jabuka, ističe iz Poglavarstva Branko Maras te dodaje kako je urod ove godine više nego dobar. Od 300 tona očekivanog uroda, gotovo 90 posto našlo je tržište kod većih trgovačkih lanaca poput Konzuma i sličnih.

Pročelnik vrličkog gospodarstva ističe nastavak daljnjih radova na infrastrukturi radne zone Kosore u Vrlici. U dogledno vrijeme ulaskom nekoliko tvrki i privatnih gospodarstvenika zaposlenje će pronaći oko stotinjak ljudi, a očekuje se i proširenje zone Kosore poradi dodatne zainteresiranosti privrednika koji su prepoznali mjesto mogućnosti gospodarskog razvitka.

Već sljedeće godine ističe pročelnik profunkcionirat će sportski centar česma. U tijeku je i organizacija i utemeljenje NK Vrlika koji će se vrlo vjerojatno 2006. uključiti u županijsku nogometnu ligu.

HRVACE- HAJDUK 0:3 REKORD: 5000 GLEDATELJA!

HRVACE - Igralište NK Hrvace. Gledatelja 5000. Utakmica šesnaestine finala Hrvatskog kupa: Hrvace - Hajduk 0:3 (0:1). Sudac: Edo Trivković (Split) - 7. Strijelci: Blatnjak u 13., Miladin u 48. i Bušić u 68. minuti.
NAJBOLJI IGRAč: Niko Kranjčar (Hajduk).
HRVACE: Domjanović (6), šandrić (5,5), Porobija (6), Omrčen-čeko (5,5), Labrović (5,5), Pavić (5,5), Runje (5,5) (od 73. Titlić -), Kunac (6), Domazet-Lošo (6), Bašić (6) (od 70. Gabrilo -), Lagator (6) (od 84. Božinović -).
HAJDUK: Pletikosa (6,5), Vučko (6), Granić (6), žilić (6) (od 46. ćutuk 6), Miladin (6), ćaćić (6) (od 46. Bišćević 6), Damjanović (5,5) (od 73. Pralija -), Kranjčar (6,5), Bartulović (5,5), Blatnjak (6), Bušić (6).
piše Blaž DUPLANčIć
snimio Božo VUKIčEVIć

IZVOR:SLOBODNA DALMACIJA
...

VRIJEME

Danas nas očekuje sunčano vrijeme sa umjerenom burom. Temperatura zraka između 22 i 25 stupnjeva Celzijevih.