Ponedjeljak, 22.08.2016.

Predstavnici LAG-a na sastanku o korištenju EU sredstava kroz programe ministarstava

Nakon inicijalnog sastanka prošlog utorka na razini ministara Ministarstva poduzetništva i obrta te Ministarstva branitelja, voditelj LAG-a Cetinska krajina Tomislav Klarić-Kukuz i upravitelj Braniteljske zadruge Dalmatia Ruralis ( koja je ujedno i Referalni centar Ministarstva branitelja) Stipe Efendić, kao članovi međuresorne radne skupine za pripremu natječaja EU fondova nazočili su u petak, 19. kolovoza sastanku sa predstavnicima Ministarstva branitelja, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva poljoprivrede, zadruga hrvatskih branitelja, referalnih centara za zadruge hrvatskih branitelja kao i predstavnicima Obrazovne grupe Zrinski na temu korištenja EU sredstava kroz programe pojedinih ministarstava.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Sutra, 23. kolovoza 2016. godine (utorak), Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća organizira obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.

Polaganje vijenaca upriličit će se ispred Središnjeg križa na groblju Sv. Frane u 9 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održan nogometni turnir ‘Memorijal Mirko Perić’U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’ Škola nogometa Glavice i ove godine organizirala je nogometni turnir ‘Memorijal Mirko Perić’, koji se u četiri natjecateljska dana održavao na terenu NK Glavice, u čast tragično preminulom mladom nogometašu Glavica Mirku Periću.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Posveta djece Čudotvornoj Gospi Sinjskoj

Tijekom godine marijansko svetište Čudotvorne Gospe Sinjske pohodi tisuće djece, koji od malih nogu upijaju ljubav prema Bogu i nebeskoj Majci. Posebna je briga majki i baka Sinja i Cetinske krajine da malene članove Crkve poučavaju molitvama, neprestano ih posvećujući zaštiti i zagovoru Majke od Milosti. Osim redovitih nedjeljnih misa za djecu, u Sinju se godišnje slavi nekoliko prigodnih euharistijskih slavlja za djecu i roditelje, koji su prvi odgojitelji u vjeri. Tradicionalno, na prvu nedjelju nakon svetkovine Gospe Sinjske u samostanskom dvorištu okupljaju se tisuće vjernika, koji na taj dan pobožno prikazuju svoju djecu Bogu i iskazuju svoju spremnost da cijelu godinu odgajaju potomstvo u vjeri i moralu. 
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ante Batarelo slavodobitnik Lučanjske dječje alke


U Lučanama je jučer, 21. kolovoza održana Lučanjska dječja alka, čiji je slavodobitnik Ante Batarelo.

Lučanjska dječja alka započela je jutarnjom sv. misom koju je predvodio fra Filip, blagoslovivši alkare i njihove alkarske momke.

Održavanje same Alke počelo je u 18 sati, a sama povorka je krenula od kapelice svetog Ante. U povorci je sudjelovalo dvanaest alkara i dvanaest alkarskih momaka, dok je vojvodu Tomislava Radića na magarcu dopratio Goran Žigo. Događaj je upotpunio ples ovdašnjih alkaruša i igranje tombole koja se izvlačila nakon svake trke.

Nakon dugog pripetavanja, dobili smo slavodobitnika Antu Batarela koji je dojašio na magarcu.

Slavlje se nastavilo dugo u noć, a pobjedu slavodobitnika popratili smo s velikim vatrometom.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Niksi slavodobitnik Dječje alke Marići


Slavodobitnik Marića alke je alkarić Niksi – Nikola Baščevan.

Niksi je slavodobitnik postao nakon što je u tri trke osvojio sedam punata.

Nakon natjecanja alkarića, pučka fešta u Marića nastavljena je do kasnih noćnih sati.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Bakalarić slavodobitnik 61. Vučkovića dječje alkeJosip Vučković Bakalarić slavodobitnik je 61. Vučkovića dječje alke, koja je održana pred oko dvije tisuće posjetitelja.
Ovoj jedinstvenoj manifestaciji, koja je održana pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović te gradova Zagreba i Sinja, između ostalih nazočili su izaslanik pokrovitelja gradonačelnika Zagreba načelnik općine Vir Kristijan Kapović, saborski zastupnik Miro Bulj, gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, dogradonačelnik Sinja Zlatko Ugrin, pročelnik u zagrebačkoj gradskoj upravi Miro Laco, dopredsjednik GV Sinja Milan Smoljo, predsjednik MO Brnaza i arambaša Sinjske alke Ivo Vukasović, prof.dr.sc fra Ante Vučković, izaslanstvo VAD-a predvođeno slavodobitnikom 301. Alke Tinom Radanovićem, alajčaušem Ivicom Filipovićem Grčićem, predsjednikom NO VAD-a Jerkom Ivandićem, te brojne osobe iz javnog, kulturnog i političkog života s područja Županije splitsko-dalmatinske.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR