Subota, 22.08.2015.

Fra Bože Ančić st. slavi 50 godina svećeništva u rodnim TurjacimaTurjačka nedjeljna misa sutra, 23. kolovoza, bit će posebna po jednom jubileju. Naime, u crkvi Sv. Ante s početkom u 10 i 30 zahvalan Bogu za 50 godina svećeništva svetom misom zahvalnicom ovaj jubilej proslavit će fra Božo Ančić st.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U sinjskom kinu ‘Čuvari mjeseca’ i ‘Fantastična četvorka’

U sinjskom gradskom kinu od danas do ponedjeljka prikazivat će se dva filma.

U 19 sati igra animirani film, sinkroniziran na hrvatski jezik ‘Čuvari mjeseca’. Kada faun imenom Mune postane čuvar Mjeseca, nespretnom nezgodom u opasnost dovede Mjesec i Sunce. To iskoristi zli i korumpirani titan Necrossa koji Sunce želisamo za sebe, čime će poremetiti ravnotežu dana i noći. Stoga Mune, uz pomoć prijatelja Glima i ratnika Sohonea, koji je ujedno čuvar Sunca, odlazi na uzbudljivu pustolovinu kako bi Sunce i Mjesec vratio na njihovo mjesto na nebu.

Nakon toga, u 20 sati i 30 minuta slijedi projekcija filma ‘Fantastična četvorka’. Marvelov tim superjunaka dolazi na velika platna u priči o neuklopljenim pojedincima koji se mogu teleportirati u udaljene i opasne svjetove prilikom čega se potpuno fizički promjene. Ujedinjeni, ovi neobični heroji morat će spasiti Zemlju od bivšeg prijatelja koji je od jednom postao opaki neprijatelj. Redatelj filma je Josh Trank, a u glavnim ulogama igraju Miles Teller, Kate Mara i Michael B. Jordan.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra u Trilju VI. Utrka lađa na Cetini

Sutra će se u organizaciji Turističke zajednice Grada Trilja i suorganizaciji ŠRD Cetina Sinj održati VI. Utrka lađa na Cetini s početkom u 15 sati.
Program će nastupom svečano otvoriti Triljske mažoretkinje nakon čega je predviđeno održavanje natjecanja za Kup Cetine, središnjeg dijela ovog događaja. Na programu će još biti i praćkanje, penjanje do pršuta te plivanje do šarana, a u 18 sati slijedi svečano proglašenje pobjednika.
Između 18 i 19 sati posjetitelje očekuje i III. Revijalno natjecanje tehnikom fly fishing u lovu na ilirskog klena, a u 19 sati bit će proglašen i pobjednik lova na ilirskog klena.
Program će voditi Irena Bradarić, TZ Grada Trilja ovim putem poziva sve zainteresirane da se posjete ovaj zanimljiv događaj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Živac pobjednik Bare 60. Vučkovića dječje alke!Nadmetanjem na Baru jučer je počela 60. Vučkovića dječja alka.
Nakon pripretavanja četvorice alkarića pobjednik Bare 60. Vučkovića dječje alke je zamjenik alajčauša Josip Vučković Živac koji je imao ukupno 10 punata. Danas u 18 sati počet će namdetanje za Čoju, dok će nadmetanje za slavodobitnika 60. Vučkovića dječje alke biti sutra od 17 sati i 30 minuta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR