Subota, 22.08.2009.

ODRžANA OSNIVAčKA SKUPšTINA UDRUGE OBITELJI S čETVERO I VIšE DJECE CETINSKOG KRAJA

Nadnevka 21. kolovoza 2009. godine u prostorijama dvorane Franjevačkog samostana Gospe Sinjske održana je osnivačka skupština Udruge obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraja. Na osnivačkoj skupštini nazočilo je 80-tak roditelja s prostora Cetinskog kraja.
Za predsjednika Udruge izabran je Vedran Ivačić (otac osmero djece), dopresjednici prof. Miljenko Marić i Ankica Vukasović-Lončar.
Osnivačkoj skupštini prigodno su se obratili župnik župe Sinj fra Nikica Ajdučić, nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj i gđa. Talaja ispred Katoličkog društva medicinskih sestara i tehničkog osoblja.
Svi zainteresirani koji iz bilo kojih razloga nisu mogli biti nazočni na skupštini mogu se naknadno učlaniti u udrugu kontaktirajući na br. mob. 098 1777 506.

OTKRIVANJE SPOMEN PLOčE ILIJI KUTLEšIć-BIJADERU

Danas, 22. kolovoza, u 18 sati svečano će se otvoriti spomen ploča Iliji Kutlešić-Bijaderu narodnom triljskom pjesniku koji je rođen 1840 godine. Veliki broj napisanih pjesama i onih koje su sačuvane usmenom predajom prezentirati će se kroz izdanu zbirku. Spomen ploča-rad akademskog kipara Stipe Sikirice postaviti će se na rodnoj kući umjetnika, a otkrit će je triljski gradonačelnik Ivan šipić.

BLAGOSLOV KAPELE U GALI

Na izvoru Kosinca u Gali danas, 22. kolovoza, će se blagosloviti novoizgrađena kapela blaženom Alojziju Stepincu. Svečano misno slavlje predvoditi će župnik Ivan Norac Kljajo.

DJEčJE ALKE

Alkarić šnicel pobjednik je Bare 54. Dječje alke Vučkovića. Nakon tri trke dva alkarića šnicel i Spori imali su po osam punata. U prvom pripetavanju šnicel je pogodio u sridu, a Spori u dva. Natjecanje za čoju bit će danas u 18,00 sati.
U naselju Vučkovići sutra, 23. kolovoza, će se održati nadmetanje za slavodobitnika Alke. Program počinje u 6 sati pucanjem mačkula. Sat povijesti na Gomelici počet će u 7 sati. U 9,45 počinje okupljanje i odlazak na svetu misu koja će se održati na groblju svetoga Nikole i koju će predvoditi fra Frano Pupić Bakrač. Alkarići i ostali sudionici, kao i gosti okupit će se u 16 sati na igralištu. Nadmetanje za slavodobitnika 54. Dječje Alke Vučkovića počet će u 17,00 sati. Slavodobitnik će sutra, 23. kolovoza, u 20,00 sati spustiti zastavu dana Alke i Velike Gospe čime će službeno završiti Sinjsko ljeto.

Dječja Alka igra ovaj se vikend igra i u Omiškoj ulici. Natjecanje za Baru osvojio je Ivica Matić sa 6 punata. čoja je danas u 17 sati, a nadmetanje za slavodobitnika počinje sutra, 23. kolovoza, u 18,00 sati.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras će se prikazivati akcijski znanstveno-fantastični film Terminator-Spasenje. Početak je u 20.15 sati.

SPORT

Pobjednik tradicionalnog rukometnog turnira Sinj 2009. je ekipa Vranjica. Druga je mlađa kadetska reprezentacija Hrvatske, a treći žRK Sinj.

Danas, 22. kolovoza, starta nova drugoligaška nogometna sezona. U prvom kolu u Imotskom sastaju se domaći Imotski i Junak. Početak susreta je u 17 sati.

Klub navijača Sinjski maligani obavijestio je svoje članove i navijače Junaka, kako je za današnju utakmicu organiziran prijevoz. Polazak je u 15 sati s alkarskog trkališta.

U Glavicama je počeo trodnevni nogometni turnir za mlađe uzraste od 8, 10, 12 i 14 godina. Na turniru sudjeluje 30 klubova, a odigrat će se 80 utakmica.