Petak, 22.08.2008.

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za poljoprivredno savjetodavnu službu organizira predavanje za stočare o izmjenama Operativnog plana kreditiranja govedarstva. Kako nas je izvjestio dipl.ing. Zvonko Balta iz HZPSS-a 20-tak ozbiljnih gospodarstvenika na našem području bavi se govedarstvom te bi ovo predavanje najviše koristilo njima. Predavanje će se održati u utorak, 26. kolovoza, u Gradskoj vijećnici od 11 sati.

DJEčJA VUčKOVIćA ALKA I DJEčJA ALKA BALJKOV MOST

Danas počinje tradicionalna 53. Vučkovića dječja alka, najstarija dječja Alka na području Sinja.
Prema Statutu Dječju Vučkovića Alku mogu trčati samo mališani prezimena Vučković. Na ovogodišnjim Alkarskim svečanostima natjecati će se 19 alkarića. Nadmetanje za Baru bit će u 18,00 sati, čoja će se održati u subotu u isto vrijeme, a nadmetanje za slavodobitnika Alke bit će u nedjelju u 17,00 sati.

Danas počinje i 12. tradicionalna dječja alka - Baljkov most. Natjecanje za Baru održat će se, u 18,00 sati, a u isto vrijeme u subotu bit će natjecanje za čoju. Nadmetanje za Alku na rasporedu je u nedjelju u 17,30 sati.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina danas je dječji filma "Kung Fu Panda", sinkroniziran na hrvatski. Početak filma je u 18 sati i 30 minuta.

SPORT

U sinjskoj športskoj dvorani danas u 09,00 sati počeo je tradicionalni 14. Memorijalni rukometni turnir za mlađe rukometašice. Turnir se igra u spomen poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Na turnir je prijavljeno sedan ekipa. Jutros su igrali Podravka i Cetina 21:11, a u drugoj utakmici Hrvatska kadetska reprezentacija bila je bolja od ekipe Splitsko dalmatinske županije 24:13.

Sutra, 23. kolovoza, počinju nove sezone druge i treće Hrvatske nogometne lige. U 17 sati na Gradskom stadionu u Sinju sastaju se Junak i Segesta. Na otvaranju 3. Hrvatske nogometne lige u Hrvacama se sastaju Hrvace i Split.