Ponedjeljak, 22.08.2005.

KIšNO NEVRIJEME U SINJU

Prvi dio ponedjeljka obilježen velikom kišom i grmljavinskim nevremenom. Do sada je palo 30-tak litara kiše po metru četvornom.

Iz vatrogasnih službi za sada nema dojava o eventualnim poplavama podruma i slično. Iz policije i HAK-a upozoravaju na skliske kolnike i prilagodbu vožnje uvjeta na cestama Cetinskog područja.

ZATVORENO SINJSKO KULTURNO LJETO

Sinoć je na trgu Kralja Tomislava, simboličnim spuštanjem zastave, zatvoreno Sinjsko kulturno ljeto. Uz predsjednika Gradskog vijeća Mišu Vareninu, dogradonačelnika Snježana šentiju program ljeta je zatvorio slavodobitnik Vučkovića dječije Alke alkarić JEDVA.

Jubilarna 50. Vučkovića dječja Alka jučer je okupila mnoštvo Cetinjana. Maksimalnim brojem punata slavio je alkarić JEDVA. Desetogodišnji Jedva priskrbio je brojne vrijedne nagrade pokrovitelja i sponzora alkarskih svečanosti.

Ove godine Sinjsko kulturno ljeto i program Dana Alke i Velike predstavilo 40-tak kulturnih ,zabavnih išportskih priredbi. Najvažniji dogadjaji svakako su bili 290. Alka, i proslava blagdana Gospe Sinjske zaštitnice grada Sinja.

BLAGDAN GOSPINE OSMINE

Jučer je svečano bilo i na Gazu kod Jabuke prilikom vjerskog obilježavanja Gospine osmine. Svečanu procesiju i misu je predvodio Fra Bože Vuleta. Nakon stagnacije od nekoliko godina Gospina osmina ponovno se obilježava u Gazu zadovoljno ističe Ivan šušnjara.

Po završetku vjerskog slavlja pristupilo se završnici sportsko-zabavnim disciplinama na sportskim terenima Gaza pod okriljem športske udruge Gaz i grada Trilja.

Atraktivna borba bikova, potezanje konopa, bacanje balote u Alku i druge discipline krasile su nedjeljno poslijepodne pred nekoliko tisuća posjetitelja. Odigrana je i finalna utakmica u velikom nogometu gdje je ekipa Otoka slavila protiv čaporica pobjedom 2 prema 1.

Atraktivni po prvi put turnir u kik boxingu održao se u Novim Selima. Gospodin šušnjara ističe veliku zainteresiranost i mnoštvo boraca. Podsjetimo kako iz Novih sela potječe naš proslavljeni borac u ovoj disciplini Stipe Andrijašević.

Turnir je zapravo internacionalnog karaktera jer su uz borce iz Dalmacije sudjelovali i natjecatelji iz susjedne BIH.

Poglavarstvo Trilja za ovaj vikend od 26-28 kolovoza najavljuje i službeno natjecanje u preponskom jahanju u okviru Croatia Cupa. Natjecanje će se održati na terenima Drinića pod organizacijom konjičkog kluba "Galop" iz Trilja.

GODIšNJICA NAPADA NA VOJARNU U SINJU

Ovaj tjedan obilježavamo 14 godina od napada na vojarnu u gradu Sinju. U četvrtak 25. kolovoza, iz Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata pozivaju na polaganje vijenaca na Spomen obilježja poginulim braniteljima ispred gradske uprave .

Istoga dana u 10,30 je i misa Zadušnica u crkvi Gospe Sinjske. Iz udruge upućuju pozive da u četvrtak prisjetimo se svih poginulih u Domovinskom ratu a posebno na prve žrtve napada na vojarnu Ivana Kambera i Luku Ercega.

SPORT

Večeras kreću pripreme rukometaša RK kamičak Sinj. Trener Ivo Vukasović poziva svoje igrače na prvi trenig u 21 sat u sportsku dvoranu. Pripreme kreću povodom nove natjecateljske sezone 2005 /2006.

VRIJEME

Kišno i nestabilno vrijeme obilježilo je prvi dio ponedjeljka. U nastavku dana postupno kidanje oblačnog sloja uz razvedravanje. Temperatura od 17-24 stupnja Celzijeva.