Petak, 22.07.2016.

Memorijalna regata Cetinom


Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata SDŽ organizira tradicionalnu memorijalnu regatu-spust čamcima rijekom Cetinom, koja je posvećena poginulim braniteljima Cetinske krajine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Zatvoreno 3. izdanje Kašetarnice

Na sinjskoj Peškariji sinoć je održana završna večer 3. izdanja Kašetarnice, koja se odvijala u okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’.

Podsjećamo, projekt Kašetarnica provodi Udruga za promicanje suvremene umjetnosti Sinj, a cilj je promocija suvremene umjetnosti kroz edukacije, prezentacije i izložbe, promicanje ekoloških standarda, te oživljavanje napuštenih potencijala grada Sinja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tvrtka Cetina d.d. ne ide u stečaj!


Na Trgovačkom sudu u Splitu održano je ročište u kojem je prihvaćen novi dopunjeni plan predstečajne nagodbe i plan restrukturiranja tvrtke Cetina d.d, čime je odbačena mogućnost da ova sinjska građevinska tvrtka ode u stečaj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras predstava ‘Dujo Manzan i Mate Manistra’

Večeras s početkom u 21 sat u Gradskom kinu Sinj, Sinjsko pučko kazalište izvest će kultnu predstavu ‘Dujo Manzan i Mate Manistra’, autora Duje Manzana, a u dramaturškoj obradi Petra Markovića.

Režiser predstave je Željko Viculin Predstava se izvodi u sklopu proslave 60. obljetnice osnutka Sinjskog pučkog kazališta i u sklopu ovogodišnjih ‘Dana Alke i Velike Gospe’, a posebnost predstave je što su u njoj zastupljene sve generacije glumaca, od osnutka kazališta 1956. do danas 2016. godine. Tako u predstavi igraju Marko Duvnjak (Dujo Manzan), Miranda Katić (Ana, Dujina žena), Nikolina Bulić (Marica), Ana Bota (Ljubica), Tin Poljak (Ante), Lovrin Tomašević (Mate manistra, postolar), Dinko Franchini (Jakiš Manzan), Fran Vučković (Bepo), Luka Ugrin (Nikica), Miljenko Vardić (Filip Bilanija, kapular općinske policije), Kažimir Tomašević (Ferdinand Ivačić, sudac), Marko Mioć (sudski pisar), Ivan Kulić (Frano Bareza), Ivana Ratković (šjora Fila), Petra Ugrin (Jela, služavka u šjor File), Davor Ratković (Martin Puvalo – Murle), Mario Bilandžić (Mate Krolo, gostioničar) i Iva Šuste (cura u narodnoj nošnji).

Inspicijent je Dijana Rančić, kostimograf Blaženka Romac, šaptači Marija Mandac i Tatjana Katić, za svjetlo i ton zadužen je Nikša Katić, a za tehniku Nikica Ugrin.

Ulaz je slobodan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Rezultati i najava utakmica malonogometnog turnira

Sinoć su na košarkaškom igralištu u Sinju, kod kina, odigrana dva od tri najavljena susreta malonogometnog turnira Sinjskih maligana.

Donosimo rezultate sinoć odigranih utakmica četvrtfinala:
Bageri – Šank linija 3:2
MNK Ustanik Kum 2 – Auto Labinko 3:2.

Danas su na rasporedu tri susreta i to jedna zaostala utakmica osmine finala i dvije
četvrtfinalne:
20:45 Jazz bar Play – Dalmacija klima – zaostala utakmica
21:30 Živa Voda Dicmo Kraj – Hula Hula Hvar
22:15 CB Pijaca – pobjednik susreta Jazz bar Play – Dalmacija klima

Polufinale turnira igrat će se u subotu, a finale u nedjelju.

IZVOR: WWW.FERATA.HR