Ponedjeljak, 22.07.2013.

Mlada misa fra Šimuna Markulina‘Bog je ljubav’ geslo je pod kojim je jučer u Hrvacama, u crkvi Svih Svetih svoju mladu misu rekao fra Šimun Markulin, kojega je  za svećenika 2. lipnja u katedrali svetoga Duje u Splitu zaredio nadbiskup splitsko-makarski monsinjor Marin Barišić. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Klapa sv. Luke iz Otoka snimila novu pjesmu

OTOK – Klapa sv. Luke posljednjih je tjedana radila na novoj pjesmi koja je, prigodno za ovo doba godine, posvećena Sinjskoj Gospi. Tekst pjesme napisao je poznati hrvatski pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra koji je rodom iz Otoka, točnije iz Ovrlje, a živi i djeluje u kraljevskom gradu Kninu. Aranžman i glazbu napisao je Stipe Botica, a sve je snimljeno u studiju prije mjesec dana te je nakon snimanja uslijedila post-produkcija.
Pjesma je svoju promociju imala i na sinjskom Hitradiju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Dezinsekcija komaraca na području Sinja

Likomed veterina d.o.o. obaviještava stanovnike šireg područja grada Sinja da će dana 23. srpnja 2013. g. u ranim jutarnjim satima, između 0 i 5 sati, izvršiti prvu adulticidnu dezinsekciju komaraca, ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale.
Dezinsekcija će se izvršiti ULV metodom s vozila, preparatom iz skupine piretroida. Mole se stanovnici, posebno oni koji boluju od plućnih i alergijskih bolesti da u to vrijeme zatvore svoje prozore, a pčelari da sklone pojilice s košnica i spriječe izlazak pčela iz košnica dok se insekticidni dim u potpunosti ne raziđe. Za dodatne informacije građani se mogu obratiti na broj 701 400.
IZVOR: WWW.FERATA.HR