Petak, 22.07.2011.

Objavljene Obavijesti o namjeri davanja koncesija

U Narodnim novinama broj 84/11 od 20.07.2011.g., Grad Sinj objavio je Obavijest  o namjeri davanja koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti – obavljanje dimnjačarskih poslova na području Grada Sinja, te Obavijest o namjeri davanja 6 koncesija za obavljanje komunalne djelatnosti – prijevoz pokojnika na području Grada Sinja. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ
 

Otvara se rodilište!

Nakon što je više od godinu dana bilo zatvoreno, sinjsko rodilište ponovno se otvara 1. kolovoza! Istoga dana ponovno bi s radom trebala početi i rodilišta u Imotskom i Makarskoj. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predsjednik RH dolazi na AlkuHrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je izaslanstvo Viteškoga alkarskog društva Sinj s kojim je razgovarao o pripremama za ovogodišnju Sinjsku alku i izrazio je nadu da će ona biti velik i važan kulturni i turistički događaj.

'Izvijestili su me o pripremama za ovogodišnju Alku, sve ide u najboljem redu, i nadam se da će i ova, ovogodišnja Sinjska alka biti velik i važan kulturni i turistički događaj. Ono što se radi u Sinju vezano uz Alku, uključujući Alkarske dvore, je velik poduhvat, to je nacionalni poduhvat i naravno, ne samo s moje strane nego i od strane vlade i svih institucija RH ima punu podršku', rekao je Josipović nakon sastanka.

Predsjednik Viteškoga alkarskog društva Stipe Jukić rekao je da je to bio tradicionalan posjet Predsjedniku tijekom kojeg mu je upućen poziv na ovogodišnju 296. Alku. Jukić je kazao da je predsjednik Josipović prihvatio poziv sa zadovoljstvom te da se ove godine također očekuje dolazak premijerke Jadranke Kosor i predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića kao i velikog broja veleposlanika u Hrvatskoj.
'Mislimo da će ove godine Alka biti vrhunska kulturna i turistička izvedba', istaknuo je Jukić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prikupljeno 50 doza krvi

U akciji darivanja krvi, koja je održana jučer u Sinju, prikupljeno je 50 doza krvi. Zbog zdravstvenih razloga krv nije moglo dati 15 osoba.
Sljedeća akcija, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba DDK Dicmo održat će se u subotu od 9 do 13 sati u zdravstvenoj ambulanti u Dicmu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježavanje Dana Općine Dicmo

U Dicmu se obilježava dana općine povodom blagdana Sv. Jakova.

PRIGODNI PROGRAM
Petak, 22. srpnja:
-10 sati polaganje vijenaca kod središnjeg križa za poginule branitelje u Domovinskom ratu
-11 sati svečana sjednica Općinskog vijeća
-19 sati, nakon večernje mise u župnoj dvorani otvaranje foto izložbe, autora Mira Jurića i ostalih fotoamatera s područja Dicma. Organizator izložbe je Udruga za promicanje kulturne vrijednosti Dicma 'Lari' Izložba će trajati za vrijeme trodnevnica.
-20 sati premijera dokumentarnog filma 'Hajdukov ratni trofej' (Općinska vijećnica)

Subota,23. srpnja
-09 do 13 sati dragovoljno davanje krvi u ambulanti Dicmo
-20 sati pjena party kod OŠ, organizator NK Spartak Dicmo


IZVOR: WWW.FERATA.HR

...

Prohodnost cesta

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti D1 u mjestu Tušilović. Policija regulira obilazak.

Mokrih i skliskih kolnika ima u Lici, Gorskom kotaru, sjevernom Jadranu, Dalmaciji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Magla, mjestimice smanjuje vidljivost u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru.

Na većini cesta promet je srednje gust do pojačan.
Poteškoće u prometu moguće su na dionicama cesta na kojima su u tijeku radovi i duž jadranske obale na prilazima turističkih odredišta.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod-istok).
IZVOR: HAK
...