Četvrtak, 22.07.2010.

Humanitarna nogometna utakmica u GlavicamaU organizaciji Škole nogometa Glavice i NK Glavice održana je humanitarna nogometna utakmica između veterana Junaka i Hajduka i „Split Starsa i prijatelja“. Cilj je bio skupiti  novčanu pomoć za liječenje i rehabilitaciju igrača Škole nogometa Glavice Stipu Poljaka-Cukra, koji je prije godinu i pol dana na putu od kuće do igrališta Glavica, gdje je išao na trening, doživio tešku prometnu nesreću. Prikupljeno je ukupno 15 tisuća kuna, a novčanu pomoć nastradalom dječaku obećao je i Grad Sinj. Najveći dio novca namijenjen za liječenje i rehabilitaciju Poljaka, a jedan dio manji dio ide i udruzi Utis. Troškovi organizacije iznosili su tisuću kuna, a namireni su iz prihoda od utakmice. Iako je rezultat bio u drugom planu spomenimo da su „Split Stars i prijatelji“ slavili 5:3. Golove za pobjedničku momčad postigli su Tonći Martić, Zdenko Adamović, Mirko Hrgović, Goran Sablić i Drago Buljević, a za veterane Junaka i Hajduka Stipe Andrijašević iz jedanaesterca, Velimir Romac Zeko i Frano Poparić

Dan Općine Dicmo

Sutra, 23. srpnja, u Dicmu počinje proslava Dana općine povodom blagdana Sv. Jakova. Od 09,00 do 13,00 sati u zdravstvenoj ambulanti u Dicmu održat će se dragovoljno darivanje krvi. U 10,00 sati biti će polaganje vijenaca kod Središnjeg križa za poginule branitelje iz Domovinskog rata. Svečana sjednica Općinskog vijeća održat će se u 10,30 u restoranu Kamen, gdje je predviđena i pučka fešta za sve ljude dobre volje, uz nastup Nenada Vetme i Udruge za očuvanje baštine Cetinskog kraja.
Nakon svečane sjednice prigodno će se otvoriti završetak radova infrastrukture 1. faze industrijske zone Dicmo.
Na blagdan SV. Jakova, u nedjelju, misna slavlja su u 08,00; 10,30, i u 18,00 sati, a u 21,00 sat kod osnovne škole koncert će održati Mladen Grdović.
Na blagdan SV. Ane, u ponedjeljak, svete mise su u 08,00; 10,30 i u 18,00 sati

Festival urbanog zvuka SARS

Sutra, 23. srpnja, će se  na košarkaškom igralištu u Sinju, s početkom u 21,00 sat održati Festival urbanog zvuka SARS. Organizator je Udruga S.K.U.P., a festival se održava u okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe".

"Vrličko ljeto 2010.–Dani Milana Begovića"

U okviru manifestacije Vrličko ljeto 2010.–Dani Milana Begovića, sutra, 23. srpnja, će se na Česmi u 20,00 sati održati demonstracija borilačkih vještina, u organizaciji Taekwando kluba Vrlika. Od 20,30 sati upriličit će se večer s KUD-om Filip Dević iz Splita. Ulaz je slobodan

Obavijest

Ova subota u znaku je regionalnog prvenstva Hrvatske u autoslalomu, koje će se održati u Trilju, s početkom u 09,30 sati. Organizator priredbe je Sportski autoklub „BMW Zagora–Trilj“. Isto natjecanje u autoslalomu održat će se dan poslije na županijskoj cesti Liska–Kotlenice od 07,00 do 18,00 sati, a organizator je autoklub „Neven Pavić – Zvirko Gornja Poljica“.

Općinsko državno odvjetništvo Sinj podnijelo je optužni prijedlog protiv Joška Jerkana, Autoprijevoza Sinj, Vice Barbira, Mate Jujnovića i Prometa Makarska

Općinsko državno odvjetništvo Sinj nakon provedenih istražnih radnji pred Općinskim sudom u Sinju podnijelo je optužni prijedlog protiv Joška Jerkana direktora Autoprijevoza Sinj i Autoprijevoza Sinj kao pravne osobe zbog počinjenja kaznenog djela povrede prava na rad i drugih prava iz rada, a na štetu Ante Buljana, sindikalnog predstavnika u Autoprijevozu Sinj. Optužni prijedlog podnijet je i protiv Vice Barbira i Mate Jujnovića iz Makarske i Prometa iz Makarske kao pravne osobe koje se tereti za poticanje Jerkana na počinjenje istog kaznenog djela.
Okrivljenicima se stavlja na teret da su 17. ožujka 2010., u Makarskoj i Sinju; iako su znali da se radi o sindikalnom povjereniku i predstavniku radničkog vijeća kojemu se za vrijeme obavljanja te dužnosti i šest mjeseci nakon prestanka te dužnosti, a bez suglasnosti sindikata, nije moguće otkazati ugovor o radu,  ipak su to učinili. 
Naime, Vicu  Barbira i Matu Jujnovića, tereti se da su pozvali na radni sastanak u Makarsku Joška Jerkana, predali mu sastavljeni Redoviti otkaz ugovora o radu sindikalnom povjereniku Sindikata vozača i drugih prometnih radnika Anti Buljanu, te zatražili da kao direktor Autoprijevoza Sinj potpiše i ovjeri pečatom, što je ovaj istog dana i učinio te otkaz ugovora o radu otpremio povjereniku Anti Buljanu.

Obavijest

U prodaju su puštene ulaznice za festival „Klape Gospi Sinjskoj“. Karte se po cijeni od 50,00 kuna mogu se nabaviti u Splitu u crkvi Gospe od Zdravlja i u Sinju na samostanskoj porti te u knjižarama Axel i Duga

Obavijest

Grad Vrlika objavio je javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Vrlike za 2010 god. Prijedlozi se podnose do 03. kolovoza

Obavijest

Udruga obitelji s četvero i više djece i dalje provodi akciju razmjene udžbenika. Sljedeća akcija će se održati sutra, 23. srpnja, od 08,00 do 11,00 sati u OŠ Kamešnica Otok.

Akcija darivanja krvi u Dicmu

Sutra, 23. srpnja, će se u zdravstvenoj ambulanti u Dicmu, u organizaciji kluba DDK-a Dicmo i sinjskog Crvenog križa održati akcija darivanja krvi. Akcija će se provoditi od 09 do 13,00 sati.

Kino danas

Večeras u gradskom kinu od 20,30 sati igra hit film „Pomrčina“.

Turnir u basketu

U okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" danas u 18,00 sati, na košarkaškom igralištu u Sinju počinje turnir u basketu.

Kronika 92

Jučer ,oko 10,30 sati, u Trilju došlo je do izbijanja požara u pekari u vlasništvu 42-godišnjaka. Požar se proširio na kat i potkrovlje kuće u vlasništvu 68-godišnjakinje.  Obavljen je očevid požara. Osnovano se sumnja kako je uzrok požara otvoreni plamen ili žar. Počinjena je znatna materijalna šteta.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

U mjestu Potravlje, na dionici ličke magistrale (D1), Knin-Sinj, od 10 sati promet ide jednim kolničkim trakom, naizmjenično, uz regulaciju policije.

Na važnijim cestovnim pravcima promet je srednje gust do pojačan.
Tijekom dana gužve i zastoji mogu se očekivati duž Jadranske magistrale (D 8) i Istarskog ipsilona u blizinama turističkih središta, i na dionicama cesta na kojima su u tijeku radovi. Vozače molimo za strpljenje.

Za sav promet bit će zatvorena brza cesta Solin-Klis, danas od 13:00 do 13:30 h i od 22:00 do 22:30 h. Obilazno će se voziti starom kliškom cestom.
IZVOR: HAK