Srijeda, 22.07.2009.

"VRLIčKO LJETO 2009."


FOTO: Filip Ratković

25. srpnja 2009. godine
21,00 sati - česma
-Opera "Ero s onog svijeta" u izvedbi HNK Split

...

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA

Dana 25. srpnja 2009. godine, u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 11,00 sati održat će se 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:

1. Prijedlog Odluke o donošenju novog Statuta Grada Sinja,
2. Utvrđivanje Nacrta Statuta Grada Sinja,
3. Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Sinja za period I - VI 2009. godine,
4. Izvješće o godišnjem obračunu Proračuna Grada Sinja za 2008.godinu,
5. Izvješće o obavljenoj reviziji financijskih izvješća i poslovanja Grada Sinja za 2008. godinu,
6. Prijedlog Odluke o III. izmjeni i dopuni Odluke o uvjetima i postupku raspolaganja sa zemljištem na području Gospodarske zone Kukuzovac Sinj, ...

Određena 23 alkara koji će nastupiti u alkarskoj povorci

Između 30 kandidata koji su od svibnja sudjelovali u pripremama za 294. Sinjsku alku alkarski vojvoda Ivan čikara uz pomoć alaj-čauša Tonća Bešlića u utorak navečer odredio je 23 alkara koji će nastupiti u svečanoj alkarskoj povorci.

To su alaj-čauš Bešlić, Nenad Bikić, Kristijan Bikić, Josip čačija, Jure Domazet, Alen Filipović Grčić, Hrvoje Filipović Grčić, Ivica Filipović Grčić, Denis Gugić, Andrija Hrgović, slavodobitnik 293. Sinjske alke, Dušan Ivandić, Darko Jadrijević, Frano Ivković, Jakov Jerkan, Nenad Marić, Ante Poljak, Tino Radanovikć, Ante Runje, Mario šušnjara, Petar Tomašević, Mladen Vučković, Ante Zorica i Ivo Zorica, zamjenik alaj-čauša. Između njih vojvoda čikara na početku alkarskog tjedna odredit će 17 kopljanika koji će se nadmetati za slavodobitnika 294. Alke, 5 pratitelja barjaka i vojvodinog ađutanta.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

OBAVIJEST

Predstavnici Udruga proizišlih iz Domovinskoga rata Cetinske krajine, Splitsko-dalmatinske županije te Bosne i Hercegovine dogovorili su organiziranje hodočašća hrvatskih branitelja i njihovih obitelji u Svetište čudotvorne Gospe Sinjske. Hodočašće će se održati 8. kolovoza. Zainteresirani za hodočašće mogu se informirati na brojeve mobitela 098/914 83 06; 098/175 38 74 ili 098/ 380 101.

OBAVIJEST

Skupina roditelja iz Sinja inicirala je osnivanje Udruge 4 plus koja bi okupljala roditelje s četvero i više djece. Na dogovor o osnivanju udruge pozivaju roditelje s područja cijelog Cetinskog kraja. Ciljevi udruge bit će okupljanje, druženje kao i ostvarivanje raznih prava. Sastanak će se održati sutra, 23. srpnja, u dvorani Svetišta čudotvorne Gospe Sinjske, s početkom u 19 sati.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2009."

U Sinju je sinoć otvorena izložba akademske umjetnice-restauratorice i slikarice Sandre šustić. Izložba "Replike starih majstora" je postavljena u Galeriji Galiotović.

U okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" sutra, 23. srpnja, počinje turnir u basketu, koji će se održavati na košarkaškom igralištu kod kina. Turnir će održavati do nedjelje, a organizirana su natjecanja u seniorskim i juniorskim kategorijama.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina i večeras je animirani film "Ledeno doba 3", koji je sinkroniziran na hrvatski jezik. Film će se prikazivati do četvrtaka u dva termina: u 18,30 i 20,30 sati.

SPORT

Na športskom centru Hrvatski vitezovi u Dugopolju danas, 22. srpnja, će se svečano otvoriti novi nogometni stadion. Prvu utakmicu odigrat će Dugopolje i Hajduk. Svečanost počinje u 19,30 sati.

Sinoć je u Dicmu odigrana završnica malonogometnog turnira Ante Tonći Brkić, u kojem je Dicmo u finalu pobijedilo Brnaze 5:0, dok je za treće mjesto Otok, nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca pobijedio Solin 5:3. Najbolji igrač turnira je Krešimir Maretić, a najbolji vratar Ivan Gabrilo, oba iz ekipe Dicmo. Najbolji strijelac turnira je Igor Vidalina iz Brnaza.

U utakmici 3. kola 3. Juniorske ljetne lige vaterpolisti Sinja su na Gradskom bazenu s gostujućim Dupinom iz Tučepa odigrali 2-2.

U okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" sutra, 23. srpnja, počinje turnir u basketu, koji će se održavati na košarkaškom igralištu kod kina. Turnir će održavati do nedjelje, a organizirana su natjecanja u seniorskim i juniorskim kategorijama.

Poslijepodne se u Kaštel Sućurcu, u drugoj prijateljskoj utakmici sastaju Junak i domaći Jadran.

KRONIKA 92

Jučer 21. srpnja oko 17.55 sati, u Sinju, na DC 1, došlo je izravnog sudara dvaju osobnih vozila, a kojom prilikom je ozlijeđeno sedam osoba. Do nesreće je došlo na način kada je 19-godišnjak upravljajući osobnim vozilom marke vw vento šibenskih reg. oznaka u jednom trenutku prešao na prometnu traku koja je namjenjena kretanju vozila iz suprotnog smjera. Tom prilikom iz suprotnog smjera je naišlo vozilo marke "opel kadet" splitskih reg. oznake kojim je upravljala 20-godišnjakinja, te je došlo do izravnog sudara između vozila. Svi sudionici prometne nesreće prevezeni su u KBC Split pri čemu su kod dvije osobe konstatirane TTO, a kod ostalih pet sudionika LTO. Navedena cesta je bila zatvorena za promet do 19,15 sati.
IZVOR: PU SD

U izravnom sudaru u Sinju pet osoba ozlijeđeno

U TEšKOJ prometnoj nesreći koja se oko 18 sati dogodila kod Sinja pet osoba je ozlijeđeno.

Do nesreće je došlo zato što je 19-godišnji M.M iz Knina sa svojim Ventom prešao na suprotni kolnički trak te se zaletio u Opel Kadet koji je dolazio iz suprotnog smjera. U Opel Kadetu koji je vozila 20-godišnja K.B. bila je još jedna osoba te trogodišnje dijete, dok je uz vozača u Ventu bila jedna suvozačica koja je i najteže ozlijeđena u sudaru.

Promet je na tom dijelu ceste na ulasku u Sinj kojega mještani zovu Bokin rast bio zatvoren više od jednog sata. Nitko od ozlijeđenih osoba nije u životnoj opasnosti.
IZVOR: INDEX.HR