Utorak, 22.07.2008.

"DANI KOMINA, PURE I BRONZINA" TIJARICA 2008.



PETAK, 25. 07. 2008.GODINE U 20, 00 SATI

-SVEčANO OTVORENJE MANIFESTACIJE PALJENJEM VATRE NA KOMINU
-NASTUP TRILJSKIH MAžORETKINJA I GRADSKE GLAZBE TRILJ
-FOTO IZLOžBA DRAžENA BOTE S MOTIVIMA NARODNIH NOšNJI
-IZLOžBA MARINKA POLJAKA "SKRIVENO BLAGO ALKARUšE"
-KUD "TIJARA", TIJARICA
-FINALE U BALOTAMA I KARTAMA

SUBOTA, 26. 07. 2008. GODINE U 18, 00 SATI

-PRIPREMANJE I DEGUSTACIJA TRADICIONALNIH JELA; PURE, GRAHA, RAšTIKE, JUHE OD PIVCA, KRUHA ISPOD PEKE, DOMAćEG PRšUTA I SIRA, MASLA, KISELINE, TALOGE, UšTIPAKA, PRIVRTA I DR.
-KUD-ovi "I.G. KOVAčIć" - IVANKOVO, "SVI SVETI" - šIROKI BRIJEG, "KRALJ TOMISLAV" TOMISLAVGRAD, "PJEVAčI GANAGAšI KATUNI RADOBILJA" - KATUNI, "PERUćA" - HRVACE, "STOžER" - KUPRES, i KUD "TIJARA" - TIJARICA IZVODE ERA, LINđA, TRUSU, DRMEš, šOKAčKA KOLA, SPLITSKE PLESOVE, PIJANO KOLO, RERU, GANGU, OJKAVICU, TRESKAVICU, GUSLE, DIPLE, ITD.
-SINJSKE MAžORETKINJE

-KONCERT GULIANA I TAMBURAšKOG SASTAVA "BAćE"

PRIDRUžITE NAM SE KRAJ KOMINA,
BIT ćE SVEGA, PIT ćE I SE VINA!
NASTUPITE U PROGRAMU, NATJEčITE SE I UžIVAJTE U TIJARICI!
KONTAKT: 098/1825-830

POTPREDSJEDNICA VLADE RH đURđA ADLEšIć U POSJETU SINJU

Potpredsjednica Vlade đurđa Adlešić danas se u Sinju sastala s gradonačelnikom Ivanom Nasićem i njegovim suradnicima, a potom je održala konferenciju za novinare.
Istaknula je: "Vlada nije zaboravila Sinj kako zbog njegove uloge u Domovinskom ratu tako i zbog ravnomjernog regionalnog razvoja što smo naglašavali iu u našem predizbornom programu. Uskoro će se vidjelti rezultati a sada bih samo istaknula da je vlada izdvojila 2,6 milijuna za radnu zonu Kukuzovac što je dvostruko više nego prije. Sljedeće godine će početi gradnja zgrade Oš Fra Pavla Vučkovića, projektant iuzabramn, čega se da prođu zakonbski rokovi, a kada bude gotova imat ćete suvremeni objekat u kojem će se izvoditi suvremena nastava u jednoj smjeni. Ja sam predložila gradskim vlastima da pronađu mogućnost da iz proračuna izdvajaju više novca za stipendije i školovanje mladih ljudi koji bi se kao stručni kadrovi trebali vratiti u Sinj".

DOPIS UREDA DRžAVNE UPRAVE PREDSJEDNIKU SINJSKOG GRADSKOG VIJEćA

Središnji državni ured za Upravu uputio je poziv predsjedniku sinjskog Gradskog vijeća Milošu Baliću da se očituje o predstavci Kluba vijećnika SDP-a i HSU-a, kojom ukazuju na nepravilnost u radu Gradskog vijeća Grada Sinja na sjednici održanoj 30. svibnja, odnosno 04. lipnja 2008. godine.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."

U sklopu manifestacije Dani Alke i velike Gospe večeras će se u 21,00 sat u galeriji Galiotović otvoriti izložba slika akademskog slikara željka Bubala.

Sutra, 23. srpnja, će se u Brnazama, u crkvi Sv. Nikole održati koncert klape Prijatelji iz Brnaza. Početak koncerta je u 21,00 sat.

"RAZGLEDNICA IZ HRVATSKE" IZ TRILJA

Hrvatska radio televizija, sutra će u sklopu emisije "Razglednice iz Hrvatske" emitirati prijenos uživo iz Trilja. Program će se emitirati iz gradskog parka, uz sudjelovanje Triljskih kulturno-umjetničkih udruga, ugostitelja i drugih sugovornika, u vremenu od 18,10 do 19,20 sati.

SPORT

U okviru Dana Alke i velike Gospe, sutra, 23. srpnja, će se na košarkaškom igralištu u Sinju održati "Streetball" - košarkaški turnir.

Nogometni klub Junak sutra, 23. srpnja, će u Omišu protiv istoimene ekipe odigrati prijateljsku nogometnu utakmicu. Početak susreta je u 18 sati i 30 minuta.