Subota, 22.07.2006.

DANAS TEMPERATURA I DO 40 STUPNJEVA CELZIJEVIH

Prema predviđanjima meteorologa i danas će biti vrlo vruće vrijeme. I danas će mjesta u Zagori biti najtoplija u Hrvatskoj s temperaturama zraka i do 40 stupnjeva Celzijevih.
Liječnici i danas svakako upozoravaju na izbjegavanje sunca odnosno izlazak u najtoplijem dijelu dana, uzimanje dovoljnih količina tekućine kao i na zaštitu od ultraljubičastog zračenja. Sinoptičari predviđaju ovakvo vruće i sparno vrijeme do kraja srpnja.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2006."


Sinoć je podizanjem prigodne zastave na Trgu Kralja Tomislava otvoreno sinjsko kulturno ljeto pod nazivom "Dani Alke i Velike Gospe". Sinjsko ljeto otvorio je gradonačelnik Nikola Tomašević. Inače, ova manifestcija se pod pokroviteljstvom grada Sinja održava dugi niz godina, a svečanost otvaranja popraćena je zvucima Gradske glazbe i plesom sinjskih mažoretkinja.
U idući mjesec dana Sinjani i njihovi gosti imati će prilike pogledati niz kulturnih, zabavnih i športskih događanja od kojih središnje mjesto zauzimaju nadmetanja za Alku i proslava blagdana Velike Gospe.

Na programu sinjskog kulturnog ljeta u ponedjeljak biti će otvorenje izložbe slika slikarice Ivane Budimir Bekan koja će svoje radove izložiti u Galeriji Galiotović. Otvaranje je najavljeno za 21 sat.

SVEčANA SJEDNICA OPćINSKOG VIJEćA DICMA

Jučer je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Dicma kojom je predsjedao predsjednik Općinskog vijeća Ivan Burov. Sjednica je upriličena povodom predstojeće svečanosti Dana općine koji se obilježava 25. srpnja na blagdan Svetog jakova.
Načelnik Josip Silić najavljuje kulturna i športska zbivanja uz goste i prijatelje Općine, a blagdan zaštitnika bit će obilježen pred mnoštvom vjernika u Dicmanjskoj crkvi svetog Jakova.

OBAVIJEST ZA PčELARE

Likomet veterina na području Sinja sinoć je vršila adulcidnu dezinsekciju komaraca ULV metodom hladnog orošavanja.Iz Likomeda je stigla obavijest pčelarima da spriječe izlazak pčela iz košnica 48 sati nakon dezinsenkcije.

SPORT


U okviru obilježavanja Dana općine Dicmo u nedjelju i ponedjeljak održat će se završnica malonogometnog turnira Ante Tonći Brkić koji se održava u čast i spomen na sve poginule branitelje Dicmanjskog kraja.
U završnicu turnira plasirale su se ekipe Torcida Gilić, Grab, Dugopolje, Sinj i Dicmo.

Danas se nastavlja turnir u balotama u Sinju u kojem igraju u 19 sati Domjak i Meštar te dva sata kasnije Careva Ekipa i Mario Soldić. Isti turnir nastavlja se i u nedjelju. Kompletan raspored odigravanja utakmica nalazi se na ulaznim vratima alkaskih dvora.

VRIJEME


Sunčano je vedro, vruće i sparno je vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka i do 40 stupnjeva Celzijevih.