Petak, 22.07.2005.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE"

Podizanjem zastave na Trgu Kralja Tomislava večeras od 21 sat svečano će se otvoriti manifestacija Dani Alke i Velike Gospe. Manifestaciju će otvoriti sinjski gradonačelnik Nikola Tomašević, a u zabavnom dijelu programa na Trgu dr. Franje Tuđmana nastupit će Sinjska gradska glazba, sinjske mažoretkinje te žonglerska grupa Tambu.

Genaralni sponzor 290-tih alkarskih svečanosti i ove godine biti će koncern Agrokor koji je jučer potpisao sponzorstvo sa VAD-om u vrijednosti od 200.000 kuna -potvrdio nam je to Davor Benja direktor Alka Marketinga koji najavljuje i potpisivanje ugovora sa Agrokorom za sljedeće četiri godine.

Iz ergele đakovo jučer su stigla i dva lipicanera koje će na alci jahati vojvoda i barjaktar, a Benja najavljuje i dolazak još dvaju konja za alkarsku kočiju. što se tiče trkališta ono je u potpunosti spremno za početak natjecanja.

Od sljedećega tjedna, najavljuje Davor Benja, u prodaju će ulaznice, čije cijene su ove godine više nego predhodnih .
Preprodaja ulaznica biti će u novouređenim prostorijama VAD-a u prizemlju zgrade.

"KULTURNO LJETO" U VRLICI

Kulturno ljeto grada Vrlike počinje umjetničkom - slikarskom kolonijom Stipe Baturine u Vili Barbara na Garjaku, a za nedjelju direktor Turističkog ureda Vrlike Stipe Romić najvljuje nastup klape Sinj.

UTRKA KONOBARA

U redakciji radio Sinja vrše se i prijave za utrku konobara koja će se održati u subotu 30. srpnja u 10 sati.

IZLOžBE SLIKA


U Galeriji Galiotović postavljene su dvije izložbe i to akademske slikarice Kornelije Neli Bajilo i sinjanina Slavena Kulića, koje se mogu pogledati svaki dan u poslijepodenvnim satima.

Perica Jagnjić svoje slikarske radove izlaže u Kontića Kući u Branaškoj ulici 22. Izloženo je 15 djela sa motivom Cetine u tehnici suhi Pastel. Izložba će biti otvorena do 15. kolovoza uvremenu od 9 do 12 i od 17 do 21 sat.

SPORT

Nogometni Klub OSK iz Otoka poziva sve svoje igrače seniore i juniore da se sutra, u subotu, odazovu na prvu prozivku i trening koji će se održati u 19 sati na igralištu športskog centra Gola Brda.

Prvoga kolovoza započinje i 10. tradicionalni turnir malog baluna na otvorenom.Igrati će se po sustavu četiri igrača u polju i dva igrača u pričuvi. Prijave se zaprimaju na telefonu udruge za mali nogomet te u caffebaru Lila i Junak. Kotizacija po ekipi iznosi 350 kuna dok će izvlačenje biti 29 -tog u prostorijama uduge od 19 sati.

JAVNA OGRADA I ISPRIKA PREDSJEDNIKA UDRUGE «NOVI PUT» STIPE žUPIćA I PODPREDSJEDNIKA UDRUGE DR. ANTE PROLIćA POVODOM ISTUPA U JAVNOSTI TAJNIKA UDRUGE «NOVI PUT» G. TRPIMIRA MARTINCA

Javno se ograđujemo od nespretnog i nestručnog istupa u javnosti tajnika Udruge g. Trpimira Martinca, u svezi s tumačenjem anonimne ankete koja je prošle godine provedena među sinjskim srednjoškolcima, a odnosi se na konzumiranje opijata i alkohola......