Subota, 22.06.2013.

Pučka fešta u Glavicama

Dana 24. lipnja (ponedjeljak) na igralištu OŠ Ivana Lovrića na Strani povodom Dana Glavica i svetoga Ivana održat će se pučka fešta.

Program fešte:
23. lipnja, nedjelja:
21 sat – paljenje vatre na brdu Križu uoči svetoga Ivana.

24. lipnja, ponedjeljak:
17 sati – finale turnira u balotama
20 sati – prigodni kulturno-umjetnički program (razni izvođači) uz nastup klape Sinj i zabavni program benda Ružin trn.
Svi prisutni će biti počašćeni grahom i tripicama.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Poljoprivredno-savjetodavna služba Sinj uputila je obavijesti vinogradarima i voćarima.

Obavijest vinogradarima
Od zadnje preporučene zaštite za vinograde prošlo je deset dana od kojih je posljednji tjedan praćen visokim temperaturama i visokom relativnom vlagom zraka. Takvi temperaturni uvjeti ne pogoduju  jačem širenju plamenjače ili peronospore (Plasmopara viticola), ali visoka relativna vlaga i jutarnje rose omogućuju aktivnost gljivice koja će se pojačati u idućem tjednu kada su najavljene oborine, koje će pogodovati sekundarnim infekcijama.  Stoga  preporučujemo uporabu pripravaka sistemičnog djelovanja-Galben F, Ridomil gold combi 45 WP, Fantic F, Pergado F, Forum Star WG, a protiv  pepelnice (Uncinula necator),  kojoj idealno odgovaraju trenutni vremenski uvjeti, preporučujemo uporabu jednog od pripravaka Crystal, Talendo EC, Stroby DF, Nativo 75 WG ili Collis.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Ansambl Lado nastupa u Grabu

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado u čast svetkovine svetog Ivana Krstitelja održat će cjelovečernji program u Grabu, u nedjelju 23. lipnja s početkom u 21 sat. Ovo je ujedno i obilježavanje vrijedne obljetnice, kaže župnik Graba fra Duško Botica. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR