Srijeda, 22.06.2011.

Glavan: 'Neki bojkotiraju obljetnice'U Hrvatskoj se danas obilježava Dan antifašističke borbe, u sjećanje na 22. lipnja 1941. godine, kada je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred, koji je ujedno bio prva antihitlerovska postrojba u tadašnjoj okupiranoj Europi.
Predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista Sinja i Cetinskog kraja, Grada Sinja, SDP-a i HSLS-a jutros su položili vijence pred spomen-kosturnicu u gradskom parku. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

SVETKOVINA TIJELOVA

(četvrtak, 23. lipnja)

Tijelovo je svetkovina Presvetoga Tijela i Krvi Gospodinove – blagdan Euharistije.  Euharistija je blagdan Hrane - one od koje Crkva živi, jača se, obnavlja i razvija. Euharistija je blagdan jedinstva s Kristom i blagdan jedinstva ljudskog roda.

Sv. misu u 9 sati i tijelovsku procesiju predvodit će nadbiskup mons. Marin Barišić. Šestorica fratara proslavit će svoju zlatnu misu.

U tijelovsku se procesiju uključuju ovogodišnji prvopričesnici, krizmanici, vjerske zajednice te svi ljudi dobre volje.

Svete mise u Svetištu: 7, 8, 9 i 19 sati.
IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE

Završni nastup mažoretkinja

Sinjske mažoretkinje večeras će održati svoj završni nastup za sezonu 2010/2011. Program će se održati u velikoj sportskoj dvorani, s početkom u 20 sati. Publici će se predstaviti sve skupine sinjskih mažoretkinja, od najmlađih mrvica do najstarijih seniorka. Predstavit će se s ukupno 22 koreografije, od kojih je većina nagrađena medaljama različitog sjaja na različitim natjecanjima
IZVOR: WWW.FERATA.HR

“Triljski branitelji” po četvrti put

ČAPORICE – u organizaciji nogometnog kluba „ Čaporice“ iz Trilja, a pod pokroviteljstvom grada Trilja, županije Splitsko dalmatinske i Hvidre Trilj narednog će se vikenda na ŠRC „ Zdenko Pavela – Cato „ održati 4.memorijalni nogometni turnir za dječake „ Triljski branitelji“, koji se igra u čast svih poginulih branitelja Domovinskog rata sa područja grada Trilja.
Turnir se igra u dvije dobne kategorije ( dječaci rođeni 2000/2001 i 2002/2003 ), gdje će nastupiti 28 ekipa iz 15 dalmatinskih klubova, što će okupiti  oko 350 mladi igrača.
Početak turnira je u petak, dok je finale u nedjelju u 18,40 i 19,30 sati.Nakon finala proglašenje pobjednika i podjela nagrada.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Prohodnost cesta

Pojačan je promet na glavnim cestovnim pravcima, osobito na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, a u otežano i u koloni vozi se do Bosiljeva.

Promet se odvija usporeno u koloni na autocesti A6 Rijeka-Zagreb od tunela Hrasten do čvora Oštrovica zbog gužve na izlazu Oštrovica (za Crikvenicu/otok Krk) iz smjera Zagreba.

Gust je promet i na Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija.

U većini zemlje vozi se uz povoljne vremenske uvjete. Tijekom dana zastoji su mogući u blizini turističkih središta na obali kao i na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Dionica državne ceste D1 Gračac-Knin zbog radova je zatvorena za promet od Očestova do Pađena. Obilazak je Gračac-D 27-Obrovac-Kistanje-Knin i obratno ili autocestom A1 (rok završetka radova je 1. srpnja).
IZVOR: HAK
...