Četvrtak, 22.06.2006.

DAN ANTIFAšISTIčKE BORBE

Dan je antifašističe borbe 22.lipnja. Svim građanima Hrvatske čestitku je uputio u ime Vlade i RH i svoje osobno premijer Dr Ivo Sanader kazavši kako je antifašizam kao civilazacijsko opredjeljenje utkan u temelje samostalne demokratske Republike Hrvatske.

Povodom današnjeg blagdana izaslanstva Grad Sinja i Udruge antifašističkih boraca i antifašista Cetinskog kraja položili su vijence i zapalili svijeće na spomen kosturnicu u gradu.

OBITELJSKO HODOčAšćE U SVETIšTU GOSPE SINJSKE


Danas je u našem svetištu Gospe Sinjske najavljeno obiteljsko hodočašće Hrvatskog katoličkog liječničkog društva splitske podružnice. Svetu misu predvodit će njihov duhovni voditelj don Ante Mateljan.

I DALJE TRAJE šTRAJK U TVORNICI KONCA "DALMATINKA NOVA"

I na blagdan mnogi djelatnici Dalmatinke Nove su u štrajku. Nezavisni sindikat ističe kako još uvijek nisu isplaćene plaće za mjesec travanj kao i svibanj. Također potvrđuju lošu komunikaciju s upravom tvrtke zbog prijašnjih suspenzija.

MALONOGOMETNI TURNIR U GRABU


Danas poslijepodne u Grabu od 16,30 započinje malonogometni turnir povodom obilježavanja zaštitnika župe svetog Ivana Krstitelja. Prijavljeno je desetak ekipa koji će uveličati blagdansko ozračje malim nogometom i športom ispred škole u Grabu.

VRIJEME

Vruće i sparno odlika je jutra. Temperatura zraka iznosi 25 stupnjeva Celzijevih, a mora 23. U nastavku dana još će zatopliti i do 34 stupnja.