Nedjelja, 22.05.2016.

Posljednji ispraćaj brigadira HV-a Stjepana Nižića


Mnoštvo ljudi okupilo se jučer na splitskom groblju Lovrinac, na posljednjem ispraćaju brigadira Hrvatske vojske Stjepana Nižića.
Stjepan Nižić rođen je 1964. u selu Crveni Grm u općini Ljubuški. Posljedni pozdrav hrvatskom domoljubu, ratniku, časniku, prijatelju i nadasve dobrom čovjeku odali su rodbina, prijatelji, suborci i kolege iz njegove 4. brigade, SZOP-a Sinj i HRM-a, među kojima su bili generali Ante Gotovina, Damir Krističević i Boris Šerić, komodor Ivica Tolić, saborski zastupnik Miro Bulj, predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, prijatelji iz njegovog Ljubuškog, Vrgorca, Splita, Sinja i Šibenika.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predavanje fra Bože Vulete u dvorani Posljednje večereU organizaciji udruge ‘Cjelovit život’, u ponedjeljak 23. svibnja fra Bože Vuleta, kao izabrani misionar Milosrđa, održati će zanimljivo predavanje pod nazivom ‘Ekonomija milosrđa – cjelovit pristup društvenim odnosima’. Predavanje će se održati u 19,30 sati u Dvorani Posljednje večere.
Ovo zanimljivo predavanje upriličit će se kako bi se na različite načine rasvijetlili odnosi u modernom društvu, a namijenjeno je širokoj populaciji. U udruzi ‘Cjelovit život’ ističu kako u eksploziji tehnološkog napretka, u ekspanziji globalnih komercijalnih neoliberalnih procesa, postavljaju pitanje položaja i života pojedinca i društva. Nakon predavanja uslijedit će rasprava.
IZVOR: WWW.FERATA.HR