Četvrtak, 22.05.2014.

U kino stigao novi nastavak X-Mana

Sinjsko gradsko kino i danas svojim posjetiteljima nudi projekcije dvaju filmova.

U 18 sati i 45 minuta na repertoar se ponovno vraća francusko-kambodžanski film ‘Slika koja nedostaje’. Kultni kambodžanski redatelj Rithy Pahn ovim filmom zaista je složio sliku koja nam je nedostajala u svemu što smo znali o režimu Crvenih Kmera i to na posve originalan način. Kombinacijom arhive, detaljnog emotivnog dokumentarnog pripovjedanja i dosad rijetko viđene uporabe stotine malih drvenih lutkica, prikazao je cijelu jednu mini-epohu vlastitog života s kraja 70-ih godina.

Nakon toga, u 20 sati i 45 minuta prikazuje se ‘X-Man: Dani buduće prošlosti’. U novom filmu likovi iz prvih filmova susreću se sa sobom samima u prošlosti, u vrijeme dok su još bili mladi, a sve kako bi pomogli promijeniti jedan važan povijesni događaj i tako spasiti budućnost cijelog čovječanstva.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predavanje na temu: ''GLJIVE U ODRŽAVANJU ZDRAVLJA I U LIJEČENJU''

Udruga Srma i Gljivarska Udruga Sunčanica Sinj organiziraju edukativno predavanje na temu: ''GLJIVE U ODRŽAVANJU ZDRAVLJA I U LIJEČENJU''.
Predavanje će održati prof.dr.sci. Mislav Jurin, dr.med. iz Zagreba. Predavanje će se održati u subotu 24. 05. 2014. s početkom u 10:00 h u Sinju u Franjevačkoj dvorani Samostana Gospe Sinjske. Uz predavanje članovi GUSS-a će izložiti primjerke ljekovitih gljiva s našeg područja i ljekovitih gljiva koje se mogu uzgajati, a posjetitelji će imati priliku postavljati pitanja predavaču i uzgajivačima ljekovitih gljiva.

Izaslanstvo VAD-a primio predsjednik Hrvatskog saboraIzaslanstvo Viteškoga alkarskog društva primio predsjednik Hrvatskoga sabora.
Gosp. Josip Leko, predsjednik Hrvatskoga sabora primio je 20. svibnja 2014. izaslanstvo Viteškoga alkarskog društva Sinj koje ga je izvijestilo o organizaciji ovogodišnje 299. Sinjske alke i projektima za obilježavanje njene 300. obljetnice. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Alkar u Rijeci pao bez ispaljenog metka i ostao bez polufinala doigravanja

Alkar ipak nije uspio prirediti iznenađenje i plasirati se u polufinale prvenstva Hrvatske. Sinjani gotovo da ni u jednom trenutku nisu ugrozili domaće i s te strane zaista nemaju za čim žaliti, no poraz Šibenika od pola koša protiv Jollyja, koji je tako slavljem u foto-finišu zauzeo poziciju broj četiri, zasigurno je bio bolniji…
Kvarner – Alkar 73:61 (17:10, 21:17, 16:15, 19:19) Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR