Utorak, 22.05.2012.

Ostavka Nataše Poparić



Nakon što smo neslužbeno saznali da je predsjednica sinjskog SDP-a Nataša Poparić podnijela ostavku na mjesto savjetnice gradonačelnika Ivice Glavana, informaciju smo provjerili kod vršitelja dužnosti predstojnika Ureda gradonačelnika Igora Vidaline. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dr.Šimac-Rako vodi župnijski HSLS



Prošle subote održana je 12. izborna skupština Županijske organizacije HSLS-a, na kojoj je za predsjednicu izabrana čelnica sinjskog HSLS-a dr. Anita Šimac Rako.
Za potpredsjednike su odabrani Zdeslav Benzon, Branko Radačić, Branislav Rapić i Ivan Livajić. Dužnost tajnice obavljat će Natalija Mrđen-Pajić, a za rizničara je odabran Ivica Perković.
Od ostalih HSLS-ovaca s područja Cetinskog kraja, za županijske vijećnike odabrani su Mladen Vidić i Dejan Poljak, dok je Mirela Mučalo-Perković odabrana za članicu Statutarne komisije.
Dr. Anita Šimac Rako istaknula je kako su osnovni ciljevi Županijske organizacije pripreme za predstojeće lokalne izbore i koordinacija HSLS-a Dalmacije, odnosno povezivanje četiriju dalmatinskih županija, što je u skladu s programom HSLS-a o regionalnom ustroju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nastavljena deratizacija u Sinju

Djelatnici Likomed veterine danas nastavljaju s deratizacijom na području Grada Sinja. Deratizacija se obavlja polaganjem brodilon kocaka u kanalizacijske šahte. Mole se građani da izložene mamke na diraju i ne premještaju. Za sve informacije građani se mogu obratiti na broj Likomed veterine 701-400.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dan zaštite prirode

U svijetu se danas obilježava Međnarodni dan biološke raznolikosti, a u našoj domovini Hrvatskoj to je Dan zaštite prirode. Zajedničko im je očuvanje i unaprjeđenje ekoloških sustava, zbog kojih je ugrožen i čovjek. Biološka raznolikost mora, otoka, rijeka i planina daje vrlo visoke vrijednosti prirode u Hrvatskoj, ali su njene sastavnice ipak dosta ugrožene. Crveni popis ugroženih vrsta među biljnim i životinjskim skpinama navodi 1 131 ugroženu vrstu od 37 000 poznatih.
Mi smo ti koji trebamo voditi brigu za prirodu i biološku raznolikost.
Povodom Dana zaštite prirode ŠRD 'Cetina' Sinj za danas organizira prigodnu radionicu i predavanje na temu 'Ekologija Cetine', dok će članovi Foto-video udruge 'Sinj' postaviti izložbu fotografija na temu 'Priroda'. Aktivnosti će se održati u maloj športskoj dvorani eko-škole 'Fra Pavla Vučkovića', s početkom u 18 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR