Nedjelja, 22.05.2011.

GOSPIN MJESEC SVIBANJMarijo, svibnja kraljice, moli za nas!


* PRVA SV. PRIČEST U PODRUČNIM CRKVAMA: - u nedjelju, 22. svibnja u 10 sati;
- prvopričesnici Brnaza, Glavica, Čitluka/J. i Lučana;
IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE

'Cetina Adventure'

'Cetina Adventure' je prva pustolovna trka koja će se održati u Cetinskom kraju, a za vrijeme njenog trajanja sinjski gradski park će postati centar pustolovnih aktivnosti.

U slabo poznate, ali iznimne prirodne ljepote Dalmatinske zagore pustolovci će se imati priliku uvjeriti 18. lipnja kada starta prva pustolovna utrka Cetina Adventure.

Organizacijskog posla prihvatili su se odred izviđača 'Vitezovi' Sinj u suradnji s braniteljskom udrugom 'Patriot' i Turističkom zajednicom Grada Sinja, a sve s ciljem promicanja sporta i ljepota Cetinske krajine.

Bit pustolovne utrke je svladavanje prirodnih prepreka i nametnutih izazova kroz različite discipline u nepredvidljivim vremenskim i prirodnim uvjetima. Sudjeluje se u paru pa je za uspješan dolazak do cilja potrebno timsko rješavanje svih izazova.

IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Sport

Subota, 21.05.2011.
NOGOMET
29. kolo 2. HNL, Junak - Solin 0:0
32. kolo 3. HNL - jug, 17h Hrvace - Jadran LP

U Sinju na ŠC 'Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić' održano je prvenstvo Hrvatske u ragbiju 7. Organizator prvenstva bila je RK 'Nada' iz Splita, a domaćin RK 'Sinj'. Nakon zanimljivih susreta koji su počeli točno u podne, najviše razloga za slavlje imali su ragbijaši splitske Nade. Opširnije...

IZVOR: WWW.FERATA.HR
...