Subota, 22.05.2010.

Obavijest

Hrvatski zavod za zapošljavanje organizira dodatne programe za prekvalifikaciju i osposobljavanje za više zanimanja, u trajanju od jednog mjeseca do 6 mjeseci. Programima će biti obuhvaćeno 230 osoba, koji se mogu prekvalificirati ili osposobiti za više zanimanja u turizmu i građevinarstvu te druga zanimanja. Zainteresirane osobe sve informacije o programima mogu dobiti u ispostavama Zavoda za zapošljavanje u Sinju i Trilju.

Obavijest

''Udruga Srma organizira 8. akciju prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Centra za rehabilitaciju u Vrlici.
Prikuplja se ljetna odjeća i obuća: pamučne majice kratkih rukava, kratke hlače, ljetnja obuća ravnih potplata, posteljina, ručnici, donje rublje, čarape, tute i slično
Odjeća i obuća prikuplja se u ulici put kina (Žrtava rata 5) nasuprot košarkaškog igrališta od 24.5. do 11.6. Prikupljanje se obavlja u vremenu od 10 – 12 sati ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom, a utorkom i četvrtkom od 18 – 20 sati.''

“Dan otvorene gimnazije"

Franjevačka klasična gimnazija s pravom javnosti u Sinju danas, 22. svibnja, organizira “Dan otvorene gimnazije”. Učenici koji završavaju osnovnu školu, sami ili u pratnji roditelja, od 9,00 do 12,00 sati moći će obići gimnaziju. U razgovoru s učenicima, profesorima i drugim djelatnicima moći će dobiti sve potrebne obavijesti o mogućnostima školovanja u ovoj gimnaziji.

Obavijest

Osnivačka skupština Mreže udruga Grada Sinja održat će se danas, 22.svibnja, u 10,00 sati u gradskoj vijećnici.

Obavijest

Olimpijski festival dječijih vrtića Sinja i Cetinskog kraja, koji se trebao održati jučer na Gradskom stadionu, odgođen je za četvrtak 27.svibnja.

Proljetni kros učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Cetinskog kraja koji je zbog nevremena bio odgođen, održat će se u srijedu 26. svibnja. Natjecanje će se održati u poslijepodnevnim satima.

Kino danas

Na repertoaru sinjskog kina večeras su dva filma: u 19,00 sati animirani “Alvin i vjeverice 2”, a u 20,30 romantična komedija “Cure biraju”

Sport

Iz sadržajnog sportskog vikenda izdvajamo susret 9. kola kvalifikacija za ulazak u A1 košarkašku ligu koji se igra  danas u Šibeniku. U 19,30 sati sastat će se Šibenik i Alkar. 

U Sinju će se danas, 22. svibnja, s početkom u 17,00 sati, igrati susret 2. HNL – jug između Junaka i Segeste.

U Dicmu će se danas, 22. svibnja, u zaseoku Bralić u Mojanci, održati 2. Bikijada braće Bralić, koja je ranije bila odgođena zbog nevremena. Program će početi u 12 sati i trajat će do večeri.

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u unutrašnjosti. Duž Jadranske magistrale (D8) i na cestama u gorju mogući su odroni.

Zbog radova, na autocesti A 1, na nekoliko dionica od čvora Bosiljevo do tunela Sveti Rok vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine na 60 km/h.

Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence.
IZVOR: HAK