Petak, 22.05.2009.

POSVETA OLTARA I CRKVE GOSPE SINJSKEMons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski jučer je posvetio crkvu Svetišta čudotvorne Gospe Sinjske i novi oltar.
Prije obreda posvećenja crkve nadbiskup je blagoslovio kip Gospe Sinjske, akademskog kipara Josipa Marinovića iz Zagreba. Gospinim kipom predvorje Svetišta dobiva sadržaj koji pridonosi sakralnosti cjelokupnog prostora.

OBAVIJEST ZA STUDENTE

Splitsko-dalmatinska županija dodjeljuje novčanu pomoć studentima iz obitelji s pet i više djece. Novčana pomoć dodijelit će se studentima koji su:
-redoviti studenti u akademskoj godini 2008/09.,
-imaju prebivalište na području Splitsko-dalmatinske županije,
-žive u zajedničkom kućanstvu u obitelji s pet i više djece
Uz prijavu za natječaj potrebno je dostaviti:
-potvrdu o statusu redovitog studenta za akademsku 2008/09.
-potvrdu MUP-a o prebivalištu svih članova zajedničkog kućanstva
-izvatke iz matice rođenih za braću odnosno sestre.
Dodatne informacije zatražiti na telefon: 400-183.

OBAVIJEST

Gradsko izborno povjerenstvo grada Sinja obavještava članove biračkih odbora da će se naknada za rad 17. svibnja isplaćivati danas od 08 do 14,00 sati u računovodstvu Općinskog suda u Sinju. Uz napomenu da svaki član biračkog odbora s sobom mora ponijeti osobnu iskaznicu.

SVETKOVINA KRISTOVA UZAšAšćA

U prigodi svetkovine Kristova Uzašašća, župa Gospe Sinjske sutra, 23. svibnja, hodočasti Svetom Spasu na izvor Cetine. Procesija i svečana sv. misa u starodrevnoj crkvi iz 9. stoljeća započinje u 10.30 sati. Svi zainteresirani za hodočašće trebaju se prijaviti na vratariju samostana Gospe Sinjske.

OBAVIJEST

Sinjsko pučko kazalište večeras u 20,30 sati u Domu Kulture u Dugopolju izvesti će predstavu "Državni lopov". Organizator predstave je KUD "Pleter" iz Dugopolja , a ulaz je besplatan.

"SLIKOM I RIJEčJU PROTIV OVISNOSTI"

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put danas,22. Svibnja, u 18 sati, u prostorijama Oš Ivana Lovrića održat će nagradni tematski projekt za osnovne škole "Slikom i riječju protiv ovisnosti". Na kvizu će sudjelovati učenici osnovnih škola Ivana lovrića, Marka Marulića i Ivana Mažuranića.

UDRUGA "GAJ LABERIJE" IZ SINJA NASTUPA U PULSKOJ ARENINa poziv Turističke zajednice grada Pule danas u središte Istre odlaze Promotori kulturnog događaja "Gaj Laberije". Ova udruga će sutra, 23. svibnja, u povijesnoj pulskoj Areni, s početkom u 19 sati odigrati revijalni susret između Dalmata i Rimljana. Suorganizator ove turističke atrakcije je TZ grada Sinja, Zajednica športskih udruga grada Sinja, grad Sinj i županija Splitsko-dalmatinska.

KINO DANAS

U sinjskom kinu danas su na repertoaru 2 filma. U 19,45 sati igra horror "Stranci", dok se u 20,45 sati prikazuje film Babillon AD, sa Vin Dieselom u glavnoj ulozi.

SPORT

Pred nama je sadržajan sportski vikend, iz kojeg izdvajamo susret 2. HNL, u kojem se sutra, 23. svibnja, u Sinju, s početkom u 17,00 sati sastaju Junak i Moslavina.
U isto vrijeme, u natjecanju 3-HNL-jug Hrvace na svom terenu dočekuju ekipu Primorca iz Stobreča.
Sutra, 23. svibnja, u 19,00 sati na igralištu Glavica odigrat će se susret između nogometašica Glavica i Marjana iz Splita.