Četvrtak, 22.05.2008.

Kadeti Junaka osvojili kup!

U današnjem finalu županijskog nogometnog kupa kadeti Junaka su pobijedili ekipu Splita rezultatom 6:5 (2:2 nakon 90 minuta)! Splićani su dva puta vodili, ali je oba puta mladi Tomislav Romac vraćao Plave u život svojim golovima, da bi na kraju u ruletu jedanaesteraca junak ponovno postao vratar Anđelko Zebić obranivši dva penala. Nakon utakmice igračima su čestitali članovi uprave i trener Jalić, a momci trenera žarka Novakovića će predstavljati našu županiju u završnici Hrvatskog kupa!
IZVOR: www.nkjunak.hr

SVETKOVINA TIJELOVATijelovo je svetkovina Presvetoga Tijela i Krvi Gospodinove - blagdan Euharistije. Uz blagdan su vezane procesije, kojima se vjera javno svjedoči.
Euharistija je blagdan Hrane - one od koje Crkva živi, jača se, obnavlja i razvija. Euharistija je odgovor na našu temeljnu glad (Bog je kruh od koga se ne gladuje, piće od kojeg se ne žeđa). Euharistija je blagdan jedinstva s Kristom - postajemo ono što jedemo. Euharistija je blagdan jedinstva ljudskog roda. Kao što je od mnogoga zrnja jedan kruh, i od mnogog grožđa jedno vino - tako i mi mnogi u Euharistiji smo jedno.
IZVOR:http://www.gospa-sinjska.htnet.hr/

NATJEčAJ ZA IZGRADNJU KOMUNALNE INFRASTRUKTURE U GZ DICMO

Općina Dicmo raspisala je natječaj za izgradnju komunalne infrastrukture u tamošnjoj gospodarskoj zoni. Do sada je u zoni podignuto 20 objekata u kojima je zaposleno 250 ljudi. Proširenjem zone za novih 25 hektara stvorit će se preduvjeti za otvaranje novih radnih mjesta. Kako nas je informirao pročelnik Marko Vukas već sada vlada veliki interes ulagača za investiranje u novom dijelu zone.

SPORT

Od danas pa do 25.svibnja u Crikvenici se održava međunarodni košarkaški turnir za veterane. Na turniru će nastupiti 32 ekipe iz Bosne i Hercegovine,Slovenije,švicarske i Hrvatske. Na ovom veteranskom natjecanju tradicionalno nastupaju i veterani sinjskog Alkara.