Utorak, 22.05.2007.

I DANAS OBUSTAVA RADA U TVORNICI KONCA "DALMATINKA NOVA"

Radnici Dalmatinke Nove i danas su u obustavi rada. Kako neslužbeno doznajemo i danas su kao i jučer namjeravali svoje nezadovoljstvo neisplatom zaostalih plaća izraziti izlaskom na kapiju no zamoljeni su od uprave tvrtke da se strpe dok sastanak koji je u tijeku ne završi.

ODRžANA 54. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJA

Održana je 54. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:
1. Jednoglasno je prihvaćeno Izvješće o godišnjem obračunu Proračuna Grada Sinja za 2006. godinu,
2. Jednoglasno je donesen Zaključak o primanju na znanje Informacija o radu Muzeja Cetinske krajine u Sinju za 2006. godinu,
3. Utvrđen je prijedlog Programa asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području Grada Sinja,
4. Jednoglasno je donesen Zaključak o primanju na znanje Informacija o pripremama za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja,
...

JAVNA TRIBINA

Gradski odbor demokratskog centra organizira javnu tribinu na temu «Rješenje gorućih problema bivših i sadašnjih radnika Dalmatinke Nove - Sinj». Na tribinu koja će se održati u Hotelu Alkar s početkom u 18,00 sati pozvani su svi bivši i sadašnji radnici Dalmatinke, te svi zainteresirani građani kako bi pomogli rješavanju problema. Gosti tribine su predsjednica DC-a Vesna škare Ožbolt i dopredsjednik Joško Morić.

OTVOREN GRADSKI BAZEN

Jučer je za građanstvo otvoren i Gradski bazen Sinj. Kupanje za građane otvoreno je od 14 sati, a cijena jednog sata korištenja usluga je 10 kuna.

EDUKACIJA O VAžNOSTI PREVENTIVE U LIJEčENJU RAKA DOJKE

Socijaldemokratski forum žena SDP-a iz Sinja i «Udruga zdrava žena Cetinskoga kraja» danas organiziraju novu edukativnu akciju o važnosti preventive u liječenju raka dojka kao i ultrazvučni pregled. Akcija je besplatna , a održati će se u prostorijama SDP-a na Petrovcu u 16 sati

Iz foruma žena SDP-a dolazi informacija o još jednoj besplatnoj akciji. Naime, u suradnji sa Hrvatskim društvom za osteoporozu i Udrugom za pomoć ženama oboljelim od raka dojke «Nada» iz Zagreba za 26. i 27. svibnja najavljena je akcija preventivnih programa pod nazivom «Vaša prva mamografija i denzitometrija». Mamografija će obuhvatiti žene dobne skupine od 40 do 50 godina, a denzitometrija odnosno mjerenje gustoće kostiju sve žene iznad 40 godina. Pregledi će se obavljati u sinjskom domu zdravlja.

OBAVIJEST

Klub žena oboljelih i liječenih na dojci iz Sinja organizira informativni sastanak za članove i zainteresirane građane na temu: «Značaj Udruga i Klubova onkoloških bolesnika». Sastanak će se održati sutra u prostorijama Udruge Srma u Galeriji Galiotović s početkom u 18 sati. Tri članice sinjskog kluba koje su sudjelovale na znanstvenom skupu «Klinička onkologija u Hrvatskoj - strateški planovi» koji je prošlog tjedna održan u zagrebu iznijet će svoja iskustva s ovoga skupa i održanih radionica. Prvenstveno će biti riječi o promicanju prava pacijenata , mijenjanju stavova prema onkološkim bolesnicima te o najčešćim problemima s kojima se susreću te načinima njihovog rješavanja.

OBAVIJEST

Udruga za razvoj i jačanje civilnog društva Srma iz Sinja obavijestila je sve građane da organizira besplatno savjetovanje za povratnike, socijalno ugrožene građane i pripadnike nacionalnih manjina s prostora županije splitsko-dalmatinske. Za korisnike s područja Grada Vrlike te naselja oko Perućkog jezera i drugih naselja Cetinskog kraja besplatno savjetovanje organizira se u Vrlici u četvrtak 24. svibnja u vremenu od 10 do 12 sati u atriju Gradskog kina.

BESPLATNO MJERENJE KRVNOG TLAKA, šEćERA I MASNOćE U KRVI

U subotu 26. svibnja patronažne sestre Sinja i Cetinskog kraja u suradnji sa tvrtkom Roche organiziraju besplatno mjerenje krvnog tlaka, šećera i masnoće u krvi. Akcija će se održati u prostorijama samostana čudotvorne Gospe Sinjske, s ulazom iz dvorištva u vremenu 8,00 do 12,00 sati.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA

U galeriji Galiotović svakodnevno od 10 do 12 sati otvorena je izložba fotografija Luke Kolovrata na kojima su prikazane ribe, rakovi, spužve, cjevaši i glavonošci. Fotografije su uglavnom nastale u podmorju Korčule i Makarskog podmorja.

KINO DANAS

U sinjskom kinu danas u 18,30 sati prikazuje se dječji film Charlotteina mreža, koji je sinkroniziran na hrvatski, a u 20,45 sati na repertoaru je američki mjuzikl «Komadi iz snova». U glavnim ulogama Jamie Foxx, Beyonce i Edie Murphy. Film je dobio dva Oscara: za najbolju sporednu glumicu Jennifer Hudson i najbolji mix zvuka.

"OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEčJIH VRTIćA"

Na Gradskom stadionu u Sinju po prvi put će se održati «Olimpijski festival dječjih vrtića». Festival se održava na incijativu Hrvatskog olimpijskog odbora u organizaciji športske zajednice grada Sinja i dječjih vrtića. Na festivalu koji će se održati 31. svibnja sudjelovat će 240 djece iz 7 vrtića sa područja Grada i natjecati će se u 5 disciplina.