Ponedjeljak, 22.05.2006.

SVEčANA MISA U SVETIšTU čUDOTVORNE GOSPE SINJSKE



Više od tristo prvopričesnika jučer u crkvi Gospe Sinjske primili sakrament prve pričesti. U nazočnosti roditelja i prijatelja svečanost su vodili i sakrament pričesti udijelili gvardijan Fra Zoran Kutleša i župnik Fra Neven Pavlinušić.

PREDSTAVLJANJE OPERATIVNOG PLANA O ULAGANJU U PODUZETNIšTVO

Sutra u Sinj stiže pomoćnik ministra gospodarstva zadužen za malo i srednje poduzetništvo Ivan Bračić. On će uz Poduzetnički centar Sinj i predstavnike županije predstaviti operativni plan ulaganja u poduzetništvo. Druženje je najavljeno u hotelu Alkar s početkom u 13 sati.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Djelatnici sinjskog pogona HEP-a od danas do petka zahvaljujući lijepom vremenu rade na električnim postrojenjima u Otoku. Tako će bez struje od 8-14 sati biti potrošači u Brčićima, Smoljo i Varvodići.

Slični radovi sinjske "Elektrodalmacije" do petka su na području Dicma u naseljima Gabrilo, Maretići i Baglić.

Sutra će u Sinju bez napajanje električnom enrgijom biti potrošači u ulici Filipa Grabovca od Jakina Guvna do Krubiše, potom u ćosinom potoku, Karajkova lokva, Put Kuka Imotska ulica, Drniška, Jadranska i Solinska ulica.

Sutra će u istom terminu bez struje biti i potrošači u Suhaču, Gaurina, Marići i Abrami, u Karakašici, čovo te u Lučanima Hrvacama, Satriću, Peruča naselje, Potravlje, Maljkovo i Zelovo.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU

Nova akcija darivanja krvi u organizaciji sinjskog Crvenog križa bit će u petak u Trilju u tamošnjem restoranu "Dalmacija". Ddk Trilj i sinjska udruga pozivaju ljude na humanu akciju pooradi pojačane potrebe za svim krvnim grupama u transfuzijskom odjelu KB Split.

VRIJEME

Sunčano, vedro i toplo obilježje je jutra u Cetinskom kraju. U nastavku dana još će zatopliti i s dnevnom temepraturom zraka i do 27 stupnjeva Celzijevih.