Nedjelja, 22.04.2012.

PD Svilaja očistilo divlji deponij

U sklopu globalnog pokreta 'Let's do it! World Cleanup 2012' u Hrvatskoj se provodi kampanja Zelena čistka – jedan dan začisti okoliš. Kulminacija kampanje je akcija čišćenja nepravilno odbačenog otpada, koja se je provela jučer, 21. travnja 2012., povodom Dana planeta Zemlje. Planinarsko društvo Svilaja Sinj uključilo se u akciju čišćenja na dvije lokacije.U suradnji sa sinjskim komunalnim poduzećem Vodovod i čistoća uspješno se provela akcija čišćenja divljeg deponija na Svilaji, pokraj Zelova. U akciju se uključio mali broj sudionika, ali se unatoč tome, i kiši koja je počela padati pred sam kraj akcije, uspjelo sakupiti 5 tona otpadnog materijala.

Zbog kiše nije se proveo drugi dio akcije, a to je čišćenje i označavanje staze od Gabrića do Lučana, područje Plišivica. Planira se ponovna akcija u svibnju.

GPS uređajem snimljena su i ostala divlja odlagališta koja se nalaze u području Plišivice i starog puta Zelovo-Hrvace.

Kampanja Zelena čistka ima za cilj podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada te motiviranja i podizanja svijesti svih građana o važnosti očuvanja okoliša, pri čemu svatko od nas ima svoju ulogu, pa tako i Planinarsko društvo Svilaja Sinj.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Junak danas u 16,30 sati gostuje kod Vinogradara, u okviru 25. kola 2. HNL. Bit će to, po svemu sudeći, jedna zanimljiva utakmica Junaka, koji je na 5. mjestu s 37 bodova, i četvrtoplasiranog Vinogradara koji ima 40 bodova.

Hrvace su jučer na svom terenu pobijedile Zmaja 3 : 1 u utakmici 27. kola 3. HNL jug. Pogotke za domaćine postigli su Zadro, Matas i Božinović.

Liga za ostanak: Križevci PF - Alkar 89:80

IZVOR: WWW.FERATA.HR