Petak, 22.04.2011.

Vladina potpora udruzi UTIS

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor i ministar branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić sa suradnicima, dodijelili su udrugama s područja Hrvatske ugovore o suradnji i financijskoj potpori.
Ugovori se odnose na provedbu projekta o raspodjeli financijskih sredstava iz državnog proračuna RH i dijela prihoda od igara na sreću za 2011. godinu, za projekte udruga koje osiguravaju podršku osobnih asistenata osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta.
Udruga tjelesnih invalida Sinja - UTIS dobila je 4 ugovora za osobne asistente, u iznosu od 174.858,00 kuna.
Prigodna svečanost, na kojoj su dodijeljeni ugovori, održana je u zagrebačkom hotelu 'Sheraton' jutros u 10 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obredi Velikog petka



Vazmeno trodnevlje koje je počelo spomenom na Posljednju večeru nastavlja se danas, na Veliki petak, kao spomen na Isusovu muku i smrt.
Veliki petak jedini je dan u godini u kojem nema euharistijskoga slavlja. Ne zvone crkvena zvona, oltar je bez križa, oltarnika, svijeća ili cvijeća kako bi se što bolje istaknula Isusova muka i smrt.
Vjernici dolaze u crkvu kako bi razmišljali o Isusovoj žrtvi, a preko obreda doživjet će liturgiju riječi, klanjanje križu i pričest. Veliki petak dan je u kojem Katolička crkva od vjernika traži post i nemrs.
Obredi Velikog petka u svim crkvama sinjske župe počinju u 19,00 sati, a u Sinju će se održati procesija s Presvetim Sakramentom kroz Grad.
Obredi Muke Gospodnje, pjevana Muka, ljubljenje križa i sveta pričest u Župi Trilj počinju u 18 sati, a nakon obreda bit će procesija kroz Grad.
Podsjetimo, u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske ispovijed se obavlja od 7,30 do 12 sati i poslijepodne od 15 do 18,30 sati. Na Uskrs ispovijedi neće biti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

VELIKI I SV. TJEDAN ISUSOVE MUKE, SMRTI I USKRSNUĆA

* VELIKI PETAK, 22. travnja (Spomen Isusove muke i smrti – post i nemrs)
7.00 - jutarnja molitva iz časoslova
19.00 - obredi Velikog petka
- procesija kroz Grad s Presvetim Sakramentom


* VELIKA SUBOTA, 23. travnja (Dan tišine i bdijenja)
7.00 - jutarnja molitva iz časoslova
20.00 - uskrsno bdijenje
- blagoslov uskrsnih jela

IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE
...

Sport

Na letjelištima 'Greda Bitelić' danas počinje otvoreno međunarodno prvenstvo u paraglidingu, na koje su prijavljeni natjecatelji iz mnogih europskih zemalja, od kojih se očekuje žestoka nebeska borba. Organizator natjecanja je paragliding klub 'Pegaz' iz Hrvaca, čiji je predsjednik Jerko Odžak ujedno i natjecatelj na ovom vrlo važnom natjecanju. 'Natjecanje je odobreno od Svjetske aeuronautičke federacije i stepenica je ka europskom i svjetskom natjecanju, jer ovaj teren Cetinske krajine odgovara za takvu vrstu organizacije. Iz naše krajine imamo 2 natjecatelja, Krunoslav Bolibruh i ja, a natjecat će se i paraglajderi iz Italije, Poljske, Austrije i susjednih nam Bosne i Hercegovine, Slovenije i Makedonije. Vremenska prognoza nam odgovara i nadamo se da će natjecanje, koje traje tri dana, uspjeti', kazao je predsjednik 'Pegaza' Jerko Odžak.

Sportski vikend.
Petak,22.04.2011.
KOŠARKA 8. kolo, A1 lige za prvaka, Alkar-Cedevita 63:81

PARAGLIDING
Letjelišta „Greda Bitelić“, Otvoreno međunarodno prvenstvo u paraglidingu, Organizator paragliding klub“Pegaz“Hrvace

IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

KK ALKAR – KK CEDEVITA

KK "ALKAR" – KK "CEDEVITA", 22. travnja 2011. u Sinju, u Športskoj dvorani, s početkom u 17:00 sati.

U sinjskom kinu dva filma

U sinjskom kinu, od danas do ponedjeljka, prikazivat će se dva filma.
U 18,30 sati igra 'Vrlo zapetljana priča', animirani film, sinkroniziran na hrvatski jezik.
U 20 sati na repertoaru je igrani film 'Guliverova putovanja'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Pojačan je promet na autocestama A 1, A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac.

Za sav promet zatvorena je državna cesta D 217 Grabovac - Ličko Petrovo Selo. Teretnim vozilima privremeno je dopušten promet Ličkom magistralom kroz Plitvice, a prijevoz opasnih tvari, cisterni i eksplozivnih tvari preusmjeren je cestama: Otočac-Špilnik-Borje-Prijeboj-GP Ličko Petrovo Selo.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) vozi se otežano od čvora Buzin do čvora Lučko samo jednom stranom kolnika.

Zabrane su prometa teretnim vozilima iznad 7,5 tona najveće dopuštene mase, kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama, u petak, 22. travnja, od 15 do 23 sata te u ponedjeljak, 25. travnja, od 14 do 23 sata. Zabrane za takva vozila nema na autocestama i na D1 (Lička magistrala).
IZVOR: HAK
...