Utorak, 22.04.2008.

Poništena odluka o stečaju u sinjskoj Dalmatinci - braća Ladini opet vlasnici


FOTO: arhiva
Visoki trgovački sud u Zagrebu poništio je prvostupanjsko rješenje Trgovačkog suda u Splitu o otvaranju stečaja nad Dalmatinskom novom d.d. i naložio ponovno rješavanje. Potvrđujući primitak rješenja iz Zagreba sudac Ivan Basić iz Trgovačkog suda u Splitu izjavio nam je da je Visoki trgovački sud dao i upute koje će se uzeti u obzir prilikom donošenja nove odluke.

Poništenim rješenjem nisu ukinute mjere osiguranja imovine što ih je na zahtjev radnika-vjerovnika donio Trgovački sud u Splitu. To znači da je Visoki trgovački sud u Zagrebu uvažio žalbu i vratio sinjsku tvornicu u posjed braće Ladini iz Italije, ali oni i dalje ne mogu otuđivati, zalagati niti na bilo koji drugi način opterećivati nekretnine ili pokretnu imovinu Dalmatinke nove.

Na prijedlog obespravljenih radnika u ulozi vjerovnika Trgovački sud u Splitu otvorio je stečaj nad Dalmatinskom novom 29. siječnja. Istoga dana sud je za stečajnu upraviteljicu postavio Nataliju Mladineo iz Splita. Sud je 8. travnja sazvao prvo ispitno ročište na kojemu je stečajna upraviteljica trebala podnijeti informaciju o pristiglim prijavama vjerovnika.

Kako Visoki trgovački sud nije odlučio o žalbi braće Ladini sud u Splitu je 8. travnja odgodio ročište i zakazao novo 28. travnja koje, kako nam je rekao sudac Ivan Basić, poslije ovakvog rješenja Viskog trgovačkog suda neće biti održano.
IZVOR: www.slobodnadalmacija.hr

DAN PLANETA ZEMLJE



Danas je svjetski Dan planete Zemlja, povodom kojega se nizom događanja želi skrenuti pozornost čitave svjetske javnosti na opasnost koja prijeti životu na Zemlji. Prigodnim eko akcijama Dan planeta Zemlja obilježavaju i učenici sinjske eko škole Oš Fra Pavla Vučkovića. Organizirani u eko patrole obilaze grad i zelene površine u kojima će postaviti kućice za ptice, a o povezanosti turizma i ekologije govorit će im direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Sinj Ante Latinac. U školskom dvorištu učenici su proteklih dana zasadili 30-tak stabala breze.

BESPLATNE RADIONICE U DOMU ZDRAVLJA SINJ

U sinjskoj ispostavi županijskog Doma zdravlja ponovno se provode besplatne radionice baby fitnessa, masaže, praćenje emocionalnog razvoja djeteta i važnog poticajnog roditeljstva u prvim mjesecima djetetova rasta i razvoja. Radionice se provode jednom mjesečno, u sklopu UNICEF-ovog projekta "Prve tri su najvažnije". Prva radionica bit će u petak, u 16,00 i u 17,00 sati, a roditelji se mogu pribilježiti na broj tel. 708 - 043 kroz jutro ili mobitel 098/ 913 67 76.
Cilj ovih radionica je poticanje privrženosti i bolje komunikacije između majke i dijeteta, praćenje njegovog rasta i razvoja te baby - fitnes i masaža u sklopu dojenja i njege koji za cilj imaju zdrav rast i razvoj djeteta.

DANAS POčINJE ISPLATA DOPLATKA ZA DJECU

Danas počinje isplata doplatka za djecu za ožujak 2008., izvijestio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Doplatak će dobiti gotovo od 190 tisuća korisnika za oko 364 tisuće djece. Procjena potrebnih sredstava za isplatu doplatka za djecu iznosi 129 milijuna 315 tisuća 544 kune.

HUMANITARNA UTAKMICA

Na Gradskom stadionu u Sinju sutra će se odigrati humanitarna utakmica između Zvijezda Cetinskog kraja i Split starsa. Utakmica će početi u 16 sati i 30 minuta, a prihod od prodanih ulaznica namijenjen je obitelji Božić, za četvero djece iz Splita koji su ostali bez oba roditelja.

STRUčNI SKUP

U organizaciji izdavačke kuće Alfa u četvrak će se u Sinju održati stručni skup nastavnika povijesti. Predavači su dr. znanosti Mario Jareb s Hrvatskog instituta za povijest, koji će govoriti o temi "Hrvatski krajevi pod talijanskom okupacijom", prof. Stjepan Bekavac - "Heroji Domovinskog rata u udžbenicima povijesti" i Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora "Ovčara, nastanak stripa".
Predavanje će se održati u dvorani Franjevačkog samostana, s početkom u 20,00 sati.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras u 20,00 sati prikazuje se američki glazbeno - romantični film Step up 2 u kojem glavnu ulogu tumači Briana Evigan.