Nedjelja, 22.04.2007.

"PROLJETNI KROS 2007."Dana 28.travnja 2007.godine (subota) športska zajednica Grada Sinja organizira proljetni «KROS» za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola s područja bivše općine Sinj.

Kros će se održati na «Sinjskom hipodromu» s početkom u 10 sati i to u slijedećim kategorijama:


UčENICE OSNOVNE šKOLE UčENICI OSNOVNE šKOLE
1. 5-6 razred-600 m 5-6 razred 700 m
2. 7-8 razred-700m 7-8 razred 800 m

UčENICE SREDNJE šKOLE UčENICI SREDNJE šKOLE
3. 1-2 razred-800 m 1-2 razred 900 m
4. 3-4 razred-800m 3-4 razred 1000 m


Prvih troje plasiranih u svakoj kategoriji dobit će prigodna priznanja i medalje, a najbolje škole (školski športski klubovi) bit će nagrađene peharima. Pojedinačno će svaki predmetni nastavnik TZK-e biti kontaktiran putem telefona ureda Zajednice športova Grada Sinja koji se nalazi u gradskoj upravi na drugom katu. Molimo Vas da prijave s imenima natjecatelja po pojedinim kategorijama već popunite prilikom dolaska na hipodrom kako bi organizacijski dio priredbe mogao nesmetano ići prema satnici. Na komadiću papira treba pisati ime natjecatelja učenika ili učenice, ime škole i školskog športskog kluba te ime predmetnog nastavnika TZK-e.

Sve potrebne informacije možete dobiti putem telefona 824-321 ili 098 542-595

Antonio Macan, hrvatski "Mozart" u Sinju - «Humanitarni koncert za sanaciju tvrđave Grad»Antonio Macan, hrvatski "Mozart" nastupit će u Sinju 29. travnja 2007.g. s početkom u 20 sati u Crkvi čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju na «Humanitarnom koncertu za sanaciju tvrđave Grad»

Mladi glazbenik rođen je u Franfurtu na Majni prije osamnaest godina, a njegov otac Ante je iz Sinja. Ljubav prema glazbi otkrio je u četvrtoj godini a kao sedmogodišnjak je baratao s zavidnim repertoarom "majstora klasike" kao: Mozarta, Bacha, Haydna, Beethowena, Chopina, Tschaikowskya i Debussya.

Od "malih nogu" pokazivao je kako je u glazbi poseban i osvajao je razne nagrade ("Mladež muzicira" i "Jugend musizierd"- Hassen).

Antonio svira i vlasite kompozicije. Obišao je cijelu Europu, održao je koncert i u Mozartovoj koncertnoj dvorani (Mozart Saal) frankfurtske Stare Opere (glazbenoj kući koja se po ugledu uspoređuje i s pariškom Olympijom).

želja mu je privući mladu publiku u koncertne dvorane, pa stoga pokušava dio svoje glazbe prilagoditi i njihovim ukusima.

Ono o čemu je nekada samo sanjao danas mladom hrvatskom pijanisti Antoniu Macanu postaje svakodnevica. 22. travnja 2007.g. po prvi put će se predstaviti brojnoj hrvatskoj publici na koncertu u velikoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu!